Yekiti

Search

3 belangrijke vragen voordat je een goede koffieautomaat voor werk koopt

Deel artikel

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders dagelijks koffie drinkt? Ondanks dat het niet in de arbeidsvoorwaarden zit inbegrepen is een goede koffieautomaat voor op werk een must. Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Waar je op moet letten bij het kiezen van een goede koffieautomaat;
  • De veelvoorkomende type koffiebonen;
  • Hoe je je koffieautomaat goed onderhoudt;

Pak een kop koffie erbij. Laten we beginnen!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede koffieautomaat?

Allereerst is het verstandig om te inventariseren wie er gebruik maakt van het koffieautomaat. Wat wordt er zoal gedronken? Heb hierbij helder voor ogen welke smaken ze vaak nemen en wat hun behoefte is.

Vervolgens kijk je welke koffieautomaat het beste bij de wensen aansluit. Zo is het mooi als de automaat aansluit bij de uitstraling van het bedrijf en moet het apparaat berekend zijn op piekmomenten.

Ga voor jezelf na in hoeverre een koffieautomaat belangrijk is op werk. Werk je in de horeca? Als koffie erg belangrijk voor je bedrijf is moet je hierin zeker investeren. Misschien is het een goed idee om de medewerkers een training in koffiebereiding te geven!

Uit welke koffiebonen kan je kiezen?

Ook hierbij geldt: wat is het doel van je koffieautomaat? De bekendste koffiebonen zijn Arabica en Robusta.

Arabica heeft een zachte smaak en heeft de kleuren lichtgrijs en groen. Robusta daarentegen is een stuk sterker van smaak. In Robusta vind je dan ook een stuk meer cafeïne dan Arabica.

Hoe onderhoud je een koffieautomaat?

Het is aan te raden om je koffieautomaat dagelijks te onderhouden. Maak hierbij de filter grondig schoon, vul het waterreservoir aan en het laat het apparaat zich dagelijks reinigen. Zo houdt je je koffieautomaat dagelijks goed schoon!

Gerelateerd nieuws