Yekiti

Search

3 redenen om je gevel goed schoon te maken

Deel artikel

Op Yekiti passeren veel onderwerpen de revue om gebied van buiten leven, lifestyle, tuin, huis zakelijk en koken. Vandaag willen we dan ook het volgende onderwerp belichten: gevel schoonmaken. Vergeet de hoge drukspuit en rondvliegend mos en zand. Je kunt namelijk gemakkelijk op een mooie zonnige dag met gemak je buitengevel schoonmaken. Benieuwd hoe je dat kunt doen? In deze blog leggen we graag uit in drie redenen waarom jij je gevel moet schoonmaken.

1.      Lijkt als nieuw

Een gevel schoonmaken is in eerste instantie om de gevel weer mooi en glimmend te maken. Wanneer je buiten zit met een lekker drankje kun je weer met een glimlach naar je eigen huis kijken. Een huis is nu niet alleen mooier maar ook nog eens meer waard. Want zeg nou zelf, een huis met een vieze gevel vol met groene alg is natuurlijk minder mooi. Mensen willen hier eenmaal nou minder voor betalen.

2.      Chemisch reinigen werkt beter

Vergeet de hoge drukspuit. Je wordt er niet alleen heel vies van door rondvliegend mos en alg maar het is ook een bron aan bacteriën voor alg. Algen groeien namelijk door water en zon. Wanneer je dus trots met de hoge drugsspuit de gevel hebt schoongemaakt is de kans groot dat het na verloop van tijd weer terugkomt. Bij Wallproducts, een online bouwwebshop, hebben ze een ruim en variërend aanbod chemische reinigingsproducten. Met een doek of sponsje kun je gemakkelijk de mos en algen verwijderen die niet snel terugkomen door de chemische samenstelling.

3.      Impregneren ter versteviging

Als je eenmaal de gevel weer als vanouds hebt raden we je aan om de gevel te impregneren. Dit is niet anders dan de muur waterafstotend maken. Ze is de muur beter bestand tegen allerlei weertype zoals harde wind en hevige regenbuien.

Tot slot

Mocht je tot slot scheuren in de muur hebben, deze kun je ook repareren. Met wapeningsstaven en mortel kun je de scheuren weer herstellen als een geheel. Niet alleen een mooier aanzicht maar ook nog eens een steviger geheel. Benieuwd waar je het kunt bestellen en hoe je het moet toepassen? Bekijk de online bouwwebshop Wallproducts over de mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws