Yekiti

Search

3 tips bij last van incontinentie

Deel artikel

Het is vervelend om last te hebben van incontinentie. Het kan soms een klein beetje zijn en soms ook wat meer. Het is in beide gevallen vervelend. Gelukkig zijn er wel hulpmiddelen, tips en adviezen om het onder controle te houden. Ook is het belangrijk om er goed mee om te gaan. Maak er geen groter probleem van dan het is. Laat je leven er niet door bepalen en wees sterker dan de incontinentie. 

Kies de juiste hulpmiddelen

Er zijn verschillende middelen om jezelf wat extra bescherming te bieden. Afhankelijk van de mate van incontinentie zijn er verschillende materialen. Incontinentiemateriaal is voor veel mensen de oplossing om goed om te gaan met de incontinentie. Er zijn verschillende soorten. Kies het incontinentiemateriaal wat prettig aanvoelt en de juiste bescherming biedt. Het is vaak zo dat iemand anders er niets van kan zien. Het biedt dus een goede bescherming zonder dat iedereen het direct ziet. 

Drink meer water en niet minder

Veel mensen denken dat ze bij incontinentie juist minder moeten gaan drinken. Helaas is dit niet waar. Het is belangrijk om juist voldoende te drinken. Drink net zoveel als ieder ander. Het advies is om 2 liter water per dag te drinken. Wanneer je te weinig drinkt zal de urine intenser zijn en irritatie opleveren. Het is beter om goed te blijven drinken. Vooral in de ochtend is het goed om meer te gaan drinken. Na een lange nacht ben je lichtelijk uitgedroogd. Het lichaam verliest veel vocht gedurende de nacht. 

Blijf zelfverzekerd

Het is belangrijk om je zelfverzekerdheid niet te verliezen. Het is de basis om goed om te gaan met de incontinentie. Laat je lichaam je niet de baas worden. Door met de juiste mindset het probleem te benaderen is het mogelijk om het probleem te overwinnen.

Gerelateerd nieuws