Yekiti

Search

3 tips voor meer gezelligheid in de slaapkamer

Deel artikel


De slaapkamer speelt een veel belangrijkere rol in ons leven dan we vaak zelf beseffen. Misschien herinner je je nog wel de momenten waarop je je huilend in de slaapkamer terugtrok toen je klein was. De momentjes dat je heerlijk zoet kon spelen en tot rust kon komen. De plek waar je werd voorgelezen door je ouders. De slaapkamer brengt heel veel emoties bij ons los.

Nu je volwassen bent heeft deze ruimte eigenlijk nog steeds dezelfde functie. Na een drukke of emotionele dag kun je namelijk nog steeds niet wachten tot je je hoofd op het kussen kan leggen en even tot rust kan komen. Een veilige, rustige haven, een plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat je je slaapkamer op de juiste manier aankleed. Dat betekent niet alleen de prachtige bedden van Weidswonenenslapen.nl aanschaffen, maar ook nog eens wat extra aandacht aan de rest van het interieur besteden. In dit artikel geven we 3 tips om snel meer gezelligheid in de slaapkamer te brengen.

1.      Je bed is dé eyecatcher van de slaapkamer

Als we het hebben over de slaapkamer is het bed natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Een mooi bed is namelijk het allerbelangrijkste meubelstuk in de gehele ruimte. Deze verdient dan ook de nodige aandacht.

Is je huidige bed nog in prima conditie en hoeft hier weinig aan veranderd te worden? Investeer dan je tijd en geld in het optimaliseren van de aankleding van dit meubelstuk. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw dekbed 200 x 200 en schaf nieuwe dekbedovertrekken aan. Een mooi en trendy dekbedovertrek is soms precies wat je nodig hebt om van een geheel nieuwe sfeer te genieten. Het maakt niet uit voor wat je kiest, als dit maar past bij je eigen karakter en de algehele sfeer in de slaapkamer.

2.      Breng kleur in de ruimte

Daarnaast is een beetje extra kleur in de ruimte natuurlijk nooit weg. De kleur in de slaapkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer. In de slaapkamer is het echter wel belangrijk om zorgvuldig over je kleurkeuze na te denken. Logischerwijs kies je niet voor al te felle en drukke kleuren, omdat deze de nachtrust kunnen verstoren. Kies bij voorkeur voor warme (pastel)tinten of lichtere kleuren. Deze geven de ruimte meer sfeer en creëren voldoende rust en harmonie. Wil je liever niet schilderen in de slaapkamer? Breng dan meer kleur in de ruimte door het aanbrengen van de nodige accessoires. Een aantal sierkussentjes kunnen al een groot verschil maken.

3.      Accessoires

De interieurmagazines staan vol met inspiratie voor de slaapkamer. Hier vind je geweldige ideeën voor de basis van deze ruimte. Je zal echter geen enkele slaapkamer in deze boekjes vinden waar geen accessoires worden gebruikt. Van sierkussentjes tot een heuse klamboe, werkelijk alles is mogelijk!

Slaapkamerdecoratie is essentieel om de juiste sfeer in de slaapkamer te krijgen. Houd er wel rekening mee dat de slaapkamer nog steeds voornamelijk is bedoeld om in te slapen. Overdrijf dus niet, maar zorg voor de juiste balans tussen functionaliteit en sfeer. Eenvoud siert!

Gerelateerd nieuws