Yekiti

Search

4 veelgestelde vragen over een facelift

Deel artikel

Als jij eraan denkt een facelift uit te laten voeren, dan zit je waarschijnlijk niet lekker in je vel. Je voelt je van binnen nog jong en energiek, maar je gezicht vertelt wat anders. Mensen vragen je regelmatig of je moe of verdrietig bent, terwijl je je gewoon goed voelt. Dit alles heeft direct een invloed op je mentale gesteldheid en een facelift is dan een vrij simpele ingreep waarmee je deze problemen snel oplost, je zelfvertrouwen terug krijgt en weer vol energie in het leven staat. De beslissing om een facelift uit te laten voeren maak je natuurlijk niet zomaar en je hebt vast vragen. Wij behandelen hier de 4 meest gestelde vragen over faceliften plus bijbehorende antwoorden.

1.      Hoe lang duurt een facelift en wat wordt er gedaan?

Er zijn drie verschillende soorten faceliften en deze pakken alle andere onderdelen van je gezicht mee. Een S-lift is specifiek voor de huid van de wangen, terwijl een MACS-lift ook het onderliggende steunweefsel een lift geeft. Wil je je gehele gezicht en je wangen aanpakken, dan is er een hals-facelift. De huid wordt opgetild, de overtollige huid wordt weggesneden en alles wordt weer aan elkaar gehecht. De ingreep duurt 1,5 tot 2,5 uur en wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. Je mag dezelfde dag weer naar huis, maar je mag niet rijden.

2.      Hoe lang is de genezing?

Nadat je de facelift hebt laten uitvoeren zal je gezicht gezwollen zijn. Deze zwelling trekt vrij snel weg en na 1 tot 2 weken zie je al resultaat. Als je de nazorginstructies van je kliniek goed opvolgt, dan kun je dan alweer beginnen aan je sociale leven en dagelijkse bezigheden. Blijf wel een aantal weken rustig aan doen en je bent snel weer de oude.

3.      Hoe kan ik de genezing bevorderen?

Iedere goede kliniek zal je duidelijke instructies geven met betrekking tot de nazorg nadat de facelift is uitgevoerd. Uiteraard is het altijd beter om niet te roken en om goed te slapen. Gebruik een extra hoofdkussen zodat het bloed en vocht niet opstapelen en de zwelling sneller afneemt. Doe geen zware fysieke inspanningen tot 6 weken na de operatie. Het is daarbij niet verstandig om warme dranken en alcohol te drinken en intensief te kauwen. Beweging en een goede bloedsomloop zijn wel belangrijk. In principe kun je na 6 weken echt alles weer wat je voorheen ook kon.

4.      Zijn er ook risico’s verbonden aan een facelift?

Een facelift is eigenlijk een vrij risicoloze operatie, maar er zijn altijd kansen op complicaties. Door de nazorginstructies van de kliniek op te volgen zorg je ervoor dat deze kansen nog minder zijn. In enkele gevallen is het mogelijk dat er een allergische reactie ontstaat, een infectie of een bloeding. Daarnaast is het mogelijk dat een gedeelte van je gezicht gevoelloos wordt, dat de littekens zichtbaar blijven, dat je gezicht asymmetrisch wordt en dat je zenuwen beschadigen. Het is goed om van deze risico’s op de hoogte te zijn, maar de kans dat jij hier hinder van ondervindt is klein.

Gerelateerd nieuws