Yekiti

Search

5 tips om je huis te pimpen

Deel artikel

Wellicht herken je het wel. Je komt je huis binnen en hebt het gevoel dat er iets ontbreekt. Het voelt leeg aan en je mist kleur. Tijdens het lezen van deze blog geef ik je een aantal tips om jouw huis weer als thuis te laten voelen.

1.  Kleur

Check eerst eens naar wat voor een kleuren je hebt in de kamer. Vaak gebruik je neutrale kleuren zoals beige, grijs of een hout kleur. Wat het fijne aan deze kleuren is dat hier veel ‘hardere’ kleuren bij passen. Dus ga eens nadenken over welke kleuren jij graag zou willen zien in de kamer. Houd je van natuur kleuren zijn blauw, groen en geel goede kleuren, of juist iets heftiger zoals paars, oranje, roze of rood. Natuurlijk hoeft niet alles in dezelfde kleur, maar het is wel goed om één kleur centraal te stellen. Kies je bijvoorbeeld voor groen, dan zou hier een zachte licht blauw, licht geel en grijs goed bij passen. Zo voorkom je dat het te druk gaat worden.

2.  Uitpakken

Mocht je echt willen uitpakken kun je er ook voor kiezen om een meubel in een wat heftigere kleur te nemen. Denk hierbij aan een stoel, poef, vloerkleed of lamp. Rebelhouse heeft een breed assortiment met allerlei meubels in allerlei kleuren. Altijd al een knalroze fauteuils

willen hebben? Dit is namelijk je kans. Pas wel op dat je je niet te veel laat meeslepen in de kleuren. Want te veel kan je huis juist chaotisch maken. Houd het op 2 á 3 stukken in een felle kleur.

3.  Accessoires

Mocht een rode stoel toch niet helemaal jouw ding zijn kan je het ook bescheiden houden. Denk hierbij aan kussens in verschillende kleuren. Houd het wel in binnen het kleurenpalet want anders kan het een groot kleur spektakel worden en dat wil je liever niet. Maar naast kussens kan je er ook voor kiezen om een plant in je kamer te zetten, kaarsen, schilderijen en keukenaccessoires. Rebelhouse heeft juist veel gekleurde accessoires dus neem hier snel een kijkje!

4.  Muren

Kijk eens op je heen, hoeveel wit zie je? In een huis is veel wit te vinden en daarbij zijn de muren ook wit. Een likje verf op één muur is namelijk nu helemaal trending. Je kan hier gaan voor een grijze tint, maar donkergroen is ook een trend. Een groene muur kan je leuk matchen met de groene kussens of een schilderij waarin groen verwerkt is.

5.  Verandering

Wat ook goed kan doen is een deel van je kamer opnieuw inrichten. Zit die bank niet meer zo lekker en ben je klaar met het kleed wat erbij ligt. Of wil je juist graag een nieuwe keukentafel met stoelen. Door oude spullen te vervangen voor iets nieuws kan jij je ook weer fijner voelen in je huis. Hierbij kan je natuurlijk wel uitpakken. Allemaal dezelfde stoelen is saai, kies 2 unieke stoelen uit, dit maakt de keukentafel toch net wat anders dan normaal. En wees vooral niet bang om uit te testen. Er is veel mogelijk met kleur!

Gerelateerd nieuws