Yekiti

Search

5 tips voor het kiezen van tuinmeubelen voor de lente

Deel artikel

Op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Tuinmeubelen uitkiezen is een kunst. We delen graag onze vijf tips om de tuinmeubelen uit te kiezen. Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten. Laten we snel starten. 

Het doel van de tuinmeubelen 

Het belangrijkste is om te bepalen waarvoor je de tuinmeubelen wilt gebruiken. Het is mogelijk om aan een bistroset een lekker kopje koffie te drinken. Het is mooi naast een paar beelden in de tuin. Wanneer je meer ontspannen wilt is het goed om een royale loungebank te kiezen. Het is belangrijk om ook te kijken welk zitcomfort je zoekt. Een loungeset kan lekker zijn. Anderen willen liever een mooie diningset hebben of in ieder geval een eethoek. 

De mogelijkheden van de tuin 

Een grote loungeset kan fijn zijn. Is er echter wel voldoende ruimte in de tuin? Het is heerlijk om dan te kiezen voor een grote loungeset die uit meerdere delen bestaat. Het is goed om meerdere delen te kiezen om zo een flexibel geheel te krijgen. Het is dan mogelijk om meerdere combinaties te maken met de loungeset. Op een balkon is het natuurlijk beter om een andere keuze te maken. 

De sfeer in de tuin 

Het is goed om de sfeer in tuin te behouden of zelfs te versterken met de tuinmeubelen. Denk na wat het beste in de tuin past. Het is heerlijk om de verschillende mogelijkheden te bekijken en een goede keuze te maken. Een loungeset past minder goed bij een Engelse ingerichte tuin. Bij een moderne tuin is het juist weer heel mooi om te zien. Kunststof past hier ook goed bij. De klassieke teakhouten tuinmeubelen passen ook bij verschillende stijlen.  

Het onderhoud en de kwaliteit 

Alle tuinmeubelen zijn in zekere zin van een goede kwaliteit. De kunststof tuinmeubelen hebben weinig onderhoud nodig. Houten tuinmeubelen kennen iets meer werk. Wanneer ze echter met een tuinmeubelhoes beschermd worden zullen ze langer goed blijven. Wanneer ze één keer per jaar behandeld worden voordat ze opgeborgen worden is het vaak voldoende. Gebruik speciale onderhoudsmiddelen om de tuinmeubelen goed te houden. 

Kijk naar de voordelen bij de aankoop

Het is goed om de voordelen te bekijken wanneer je de tuinmeubelen gaat aankopen. Denk hierbij aan de garantie op de producten. Waar zit de garantie precies op en wat houdt het in? Vraag het goed na voordat je overgaat tot de aankoop. Het is ook slim om te kijken welke uitbreidingsmogelijkheden er zijn wanneer er een tuinset gekocht wordt. Is de leverancier al lang in business? Bekijk of het merk al enige tijd is. Wanneer dit het geval is dan zullen de stoelen er in de nabije toekomst ook nog wel zijn. 

Genieten Na de aankoop is het natuurlijk volop genieten van de tuinmeubelen. Het is heerlijk om te zien welke verschillende opties er zijn. Kies verstandig en kies voor de lange termijn. Het is beter om een paar tientjes of zelfs honderden euro’s te besteden als hiermee ook meer kwaliteit wordt gekocht.                    

Gerelateerd nieuws