Yekiti

Search

Alles over een marathon lopen in het buitenland

Deel artikel

Hardlopen is een van de meest uitgevoerde sporten ter wereld. En dat is niet gek ook, want als je kunt wandelen, kun je jezelf trainen om te gaan hardlopen. De sport is in de laatste twee decennia zo dusdanig populair geworden, dat je zelfs aan wedstrijden en marathons kunt meedoen, zonder daarvoor bij een vereniging te zitten. Het is zelfs mogelijk om deel te nemen aan een buitenlands event, zoals de Marathon Valencia en daar een vakantie omheen te boeken. Heb jij altijd al gedroomd om aan een grote marathon mee te doen in het buitenland, maar weet je niet zo goed hoe dat in zijn werk gaat? Neem dan een minuutje van je tijd, want wij leggen hier alles over uit in deze blog!

Hoe schrijf je je in voor een marathon?

Als jij interesse hebt om deel te nemen aan een marathon hardlopen, dan kun je je via verschillende manieren aanmelden. Allereerst kun je je aanmelden via de website van de organisatie. Een nadeel hiervan kan zijn dat er een lange wachtrij is voor de inschrijvingen. Het is dan lastig om je op de marathon voor te bereiden, omdat je nog niet de garantie hebt om deel te nemen.

Een andere mogelijkheid om je in te schrijven voor een marathon in het buitenland, is via een bureau die marathonreizen organiseert. In tegenstelling tot de organisatie van de marathon, ben je bij een bureau voor marathonreizen wel zeker van een startbewijs! Dit komt omdat zulke organisaties de startbewijzen van te voren inkopen. Hierbij geldt wel ‘’op is op’’, waardoor je niet te lang moet wachten om te boeken.

Een marathonreis boeken

Als je ervoor kiest om via een organisatie een marathonreis te boeken, profiteer je van veel extra gemakken. De organisatie zal voor jou ook de vlucht boeken, inclusief alle belastingen en toeslagen. Daarbij zul je slapen in een hotel, die dicht gelegen ligt bij het startpunt van de marathon. Tot slot, zitten daar nog extra services bij, zoals borrels, rondleidingen en merchandise voor de marathon.

Schrijf je je niet in via een marathon-organisatie? Dan zul je zelf de vlucht en accommodatie moeten verzorgen. Dit brengt extra werk voor jou, maar een voordeel hieraan kan zijn is dat je goedkoper uit bent. Dit komt omdat je geen gebruik maakt van services van derden en inzicht hebt in de verschillende prijzen.

Wat zijn de voorwaarden?

Om deel te nemen aan een marathonreis, zitten geen specifieke voorwaarden. Het is zelfs mogelijk om als minderjarige mee te doen, alleen is dan wel schriftelijke toestemming nodig van één van de ouders of verzorgers.

Er zitten echter wel risico’s verbonden, wanneer de deelnemer de uitvoering van de marathonreis verstoort. Dan kan de organisatie de overeenkomst opzeggen of zonder kennisgeving beëindigen. 

Mocht er sprake zijn van een ongemak of schade, is het verstandig om dit meteen op het moment zelf te melden met de desbetreffende partij. Bewaar hierbij goed alle documenten. Het is mogelijk dat dit vergoed zal worden, als er geen sprake is van opzet door de deelnemer.

Gerelateerd nieuws