Yekiti

Search

Alles wat jij moet weten over PVC vloeren

Deel artikel

Het kiezen van een huis is lastig, laat staan het kiezen van de inrichting. Ook een vloer uitkiezen kan nog best lastig zijn. Het gaat namelijk een lange tijd mee en zegt veel over de sfeer in een huis. Zo kun je kiezen voor tegels, laminaat, PVC, vinyl, gietvloeren, tapijt, noem het maar op. De keuze is enorm maar vaak wordt er toch gekozen voor een PVC vloer. Maar wat is nou een PVC vloer? En hoe gaat dat precies? Lees verder om alles te weten te komen over PVC vloeren.

Wat is PVC?

Een PVC vloer is een van de meest gekozen vloeren bij mensen thuis. PVC staat voor polyvinylchloride en is een goedkope en makkelijke stof om te verwerken. Eigenlijk is een PVC vloer een soort vloerbedekking van kunststof. Er zitten verschillende voordelen aan het kiezen van een PVC vloer. Ten eerste is het een duurzame keuze om gebied van vloeren en heb je keuze uit verschillende designs. Het is prima te combineren met vloerverwarming. Een PVC vloer neemt snel de warmte op en geleidt ook heel makkelijk de warmte. Het heeft weinig onderhoud nodig en het is makkelijk te reinigen. Een PVC vloer wordt voornamelijk in woonkamers geplaatst maar is ook geschikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Verschillende opties

De vloer bestaat uit verschillende lagen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat maakt hem ook zo populair. Niet alleen zijn er verschillende kleuren maar ook verschillende patronen. De vloer is bijvoorbeeld verkrijgbaar in een houtlook, betonlook, donkere tinten, lichte tinten, etc.Doordat de vloer verkrijgbaar is in verschillende kleuren, is het geschikt voor elk interieur. 

Zelf leggen of laten leggen

Het leuke aan een PVC vloer is dat het verschillende mogelijkheden heeft om gelegd te worden. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld stroken of een visgraat. De visgraat is echt iets van de laatste jaren. Hierbij worden de stukken in een hoek van 90 graden gelegd en begint het iets op een vissengraat te lijken. Je kunt dus zelf de PVC vloer plaatsen maar je kunt hem ook laten plaatsen. Lees je goed in en kies wat voor jou de beste optie is.

Levensduur & onderhoud

Een PVC vloer vraagt om weinig onderhoud. Vaak is het reinigen met een vochtige doek of het schoonmaken met een stofzuiger eens in de twee weken al voldoende. Een echte onderhoudsbeurt wordt geadviseerd eens in de twee of drie jaar. Verder wordt het aangeraden om een deurmat bij de voordeur neer te leggen. Dit voorkomt dat er vocht en vuil mee worden genomen naar binnen en dat dit de vloer zal beschadigen. Een PVC vloer heeft een hele lange levensduur en gaat nog langer mee dan vinyl of novilon. Vaak gaan deze vloeren wel 20 tot 30 jaar mee!

Dus kies jij voor een PVC vloer, denk er dan wel aan dat deze heel lang mee gaat en maar de juiste keuze voor het patroon en de kleur. Is die keuze gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar na te denken over of je de vloer zelf gaat leggen of dat je hem laat leggen.

Gerelateerd nieuws