Yekiti

Search

Alternatieve comfortabele bedden voor in jouw huis

Deel artikel

Soms heb je het idee dat jouw huidige interieur niet helemaal bij je past, maar weet je niet waar je moet kijken voor inspiratie en alternatieve mogelijkheden. Het kan ook voorkomen dat je net op jezelf gaat wonen of zelfs een eigen huis hebt gekocht, maar niet weet waar je moet beginnen bij het inrichten van je huis met de vele opties op de markt. Ook is het soms verwarrend om je eigen stijl te zoeken, want vaak kom je pas achter wat je eigen stijl is nadat je het in je woning ziet in 3D. Daarom is de grootste tip van allemaal: kijk eerst naar het bed. Wanneer je een goed en comfortabel bed hebt uitgekozen die jij leuk vindt, kun je lange tijd ermee door en kan je je stijl en interieur daarop afstemmen. Je kan ook eerst beginnen met het maken van een moodboard met het bed van jouw dromen erbij, zodat je ongeveer weet wat erbij past. 

Ongewone bedden is bijzonder slapen

Als je graag wil dat je bed een bijzonder stukje interieur wordt bij jou in huis, of misschien simpelweg omdat je het meeste tijd in de slaapkamer doorbrengt, wil je vast en zeker een goede keus maken wat betreft bedden. Het moet iets zijn waarop je niet alleen lekker ligt, maar ook die iets toevoegt aan je slaapkamer. Daarom zijn er bijzondere bedden die ook als leuke accessoire kunnen dienen. Futon bedden komen daardoor steeds meer in de mode en dat is volledig terecht. Futon bedden zijn een mix van Scandinavische en Aziatische stijl interieur (genoemd Japandi), die gaan voor beide functionaliteit en minimalisme. Het is het idee van een bed in de Scandinavische stijl, met een futon matras uit Japan erop. Futonmatrassen zijn anders dan gewone matrassen, in de zin dat ze wat harder zijn en zich niet vormen of aanpassen naar jouw lichaam. Dit is ideaal voor mensen met rugklachten. Ook is een futon matras gezond, want het is gemaakt van ademend katoen, en dus een stuk fijner om op te slapen. Een futonbed is verder gericht op laag slapen, dus je hebt niet de hoogte van een normaal bed. 

Leuk en functioneel in één

Ook is een andere manier van indelen van je woning een idee. Het voegt iets anders toe, zeker als je beperkte ruimte hebt (zoals in studentenkamers of in kleinere appartementen in een grote stad. Een opklapbed is gemakkelijk en snel, en biedt meer ruimte wanneer je je bed makkelijk weg kan stoppen en er iets functioneels van kan maken aan de andere kant. Het is stootbestendig, lost het probleem van te weinig plek op, en is van goede kwaliteit waardoor je er ook gelijk lang garantie op hebt. Ook zijn er veel verschillende soorten opklapbedden verkrijgbaar. Zo kan je het gebruiken als extra kastruimte als je je bed inklapt, of juist als bureau waarbij je slechts één plank hoeft uit te klappen. De stoel voor je bureau kan je dan als comfortabele stoel in de hoek van je kamer gebruiken, multifunctioneel dus! 

Of een opklapbed of futon bed voor jou handig is, moet je bij jezelf afvragen. Beiden zijn het investeringen voor langere periodes, en voor één woning heel geschikt maar voor de ander juist niet. Je kan altijd advies vragen bij de plek waar je je bed koopt en wat goed bij jou, je stijl en interieur past. Er is in ieder geval genoeg keuze! 

Gerelateerd nieuws