Yekiti

Search

Binnenkort verbouwen? Zorg voor een ‘groen’ huis

Deel artikel

Voor iedereen met een huis is een verbouwing soms noodzakelijk. Dit komt doordat je smaak veranderd, materialen slijten en in een aantal gevallen door gezinsuitbreiding. Wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding, dan kan een extra slaapkamer erg prettig zijn. Door deze extra kamer neemt het comfort van het gehele gezin toe. Zo slapen je kinderen allemaal op een aparte kamer. Dit is erg bevorderlijke voor hun nachtrust. Echter komt er bij het bouwen van een extra slaapkamer erg veel kijken. Daarom is het van belang om de verbouwing goed voor te bereiden.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je je woning gaat verbouwen is het verstandig om dit zo groen mogelijk te doen. Met de term ‘groen’ wordt ook wel ‘duurzaam’ bedoeld. Duurzaamheid heeft te maken met de levensduur van een materiaal. Daarnaast heeft het te maken met de CO2 uitstoot om dit materiaal te vergaren. Een voorbeeld van een duurzame verbouwing is het extra isoleren van je woning. Dit is op lange termijn goed voor de portemonnee. Echter is het vooral goed voor de natuur. Je hebt namelijk minder energie nodig om je woning te verkoelen en te verwarmen. Dit zal de uitstoot van co2 en de maandelijkse energiekosten verlagen.

Materialen voor een duurzame woning

Als je je woning gaat verbouwen kun je de benodigde materialen halen bij een gespecialiseerde bouwmarkt. In zo’n bouwmarkt liggen allerlei materialen die je kunt gebruiken tijdens de werkzaamheden aan je woning. Het gebruik van deze duurzame materialen is ook goed voor het milieu.

Wat kan ik doen voor het milieu?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je huis milieuvriendelijker te maken. Een van deze voorbeelden is het isoleren van je woning. Daarnaast is het mogelijk om zonnepanelen aan te leggen. Deze zonnecellen op het dak wekken energie op. De investering van zonnepanelen is gemiddeld na zo’n zeven jaar terugverdiend.

Gerelateerd nieuws