Yekiti

Search

Dagje uit in Amsterdam

Deel artikel

Na een zware werkweek is het erg leuk om een dagje uit te gaan. Een stad waar erg veel mensen voor kiezen om naartoe te gaan, is Amsterdam. Naar Amsterdam komen mensen toe van over de hele wereld. Velen vragen zich daarom terecht af wat hier dan precies te beleven is.

De grachten zijn wereldberoemd

Een andere reden om naar Amsterdam toe te gaan, zijn de grachten. Zo heeft Amsterdam grachten die over de hele wereld bekend zijn. Het gaat hier zowel om grote als kleine grachten. De stad zelf heeft zo’n 100 kilometer aan kanalen met 1500 bruggen. Er zijn in Amsterdam een aantal grachten die erg bekend zijn. Deze grachten hebben de volgende namen: Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht. De grachten werden vroeger gebruikt om verschillende straten met elkaar te verbinden. Mocht je naar Amsterdam gaan, dan is het zeker de moeite om bepaalde grachten te bekijken.

De Amsterdamse haven

naast de grachten in de stad zelf, zou je er ook voor kunnen kiezen om de haven in Amsterdam te bezoeken. Dit is een zeehaven van 19 kilometer lang die op nummer 4 staat van de wereld. Om de haven en de grachten te kunnen bewonderen, zou je ervoor kunnen kiezen om met een cruise door het gebied heen te varen.

De coffeeshops

Een van de redenen waarom mensen van over de hele wereld naar Amsterdam komen, is omdat ze hier wiet kunnen halen in de coffeeshops. Door heel Amsterdam heen zijn er dan ook onwijs veel coffeeshops te bekennen. Als je naar Amsterdam gaat is het dan ook zeker de moeite waard om eens een coffeeshop vanaf de binnenkant te bekijken.

Amsterdam musea

Naast de haven en de grachten is het ook sterk aan te raden om de Amsterdamse musea te bezoeken.  Zo zijn er in Amsterdam erg veel musea die uniek zijn en zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en nog veel meer bijzondere musea.

Het Nationaal Monument

Dicht bij het station in Amsterdam ligt het Nationaal Monument. Dit is een gebouw van 22 meter hoog wat wordt gezien als gedenkteken van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Wanneer je naar het Nationaal Monument gaat, heb je hier om de hoek meerdere lekkere friettenten. Ook deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zoek eerst een goede parkeerplek

Wanneer je Amsterdam wilt bezoeken, is het allereerst van belang dat je een goede voorbereiding treft. Zo is onder andere het vinden van een parkeerplaats erg lastig. Wel zijn er genoeg mogelijkheden als je van te voren een goede voorbereiding treft. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen voor parkeren Amsterdam West. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de sporthallen Zuid te parkeren. Door dit van te voren goed uit te zoeken, voorkom je dat je eerst uren moet zoeken naar een geschikte parkeerplaats. houd er bij het parkeren wel rekening mee dat dit aardig duur kan zijn.

Gerelateerd nieuws