Yekiti

Search

De beste koffie thuis maken

Deel artikel

Vaak drink je de lekkerste koffie in een restaurant of café. Maar hoe maak jij nou zelf deze lekkere koffie thuis? Ik ga je hieronder mee nemen wat de essentials zijn in het maken van de beste koffie. 

Machines

Als je aan koffie denkt denk je vooral aan alle varianten, zoals een (dubbele) espresso,  cappuccino, latte macchiato of latte. Maar om dit te krijgen heb je ook een koffiemachine nodig. Hier zijn tegenwoordig zoveel merken, dus hoe weet je nou welke bij jou past? Je hebt nog steeds de hele ouderwetse zet koffie. Het duurt wat langer om de koffie te zetten, maar je kan hier wel je favoriete gemalen koffie voor kiezen. Ook is er een ‘halfautomaat’. Hier zitten bonen in en kan je de melk ook toevoegen. Dit is een Italiaanse automaat waarbij je alles zelf kan instellen en de koffie aan al jouw wensen kan toepassen. En als laatste kun je kiezen voor een capsule machine. Er is hier een groot aanbod aan smaken. Je kent ze waarschijnlijk al van Nespresso. Zij hebben een groot aanbod aan allerlei verschillende smaken, waardoor er voor iedereen een smaak bij zit!.  

Melk

Mocht je een groot fan zijn van cappuccino of latte is het natuurlijk belangrijk dat je ook goede melk hebt wat lekker kan schuimen. Zo kan je de melk zelf kloppen in een pannetje of met een speciale hand-held schuimklopper. Mocht je dit teveel moeite vinden bestaat er natuurlijk ook een automatische schuimklopper. Hier doe je de melk in en gaat het roeren vanzelf. Binnen een minuut is de melk helemaal opgeklopt. Mega handig. 

Ook zijn er koffieapparaten waar een melkschuimer op zit. Hier kun je de melk in een kopje doen waardoor de melk warm wordt. Wat veel mensen niet weten is dat als je het kopje een beetje schuin houd je ervoor zorgt dat de melk ook dikker wordt waardoor je een goede schuimlaag creëert en dan heb je precies dezelfde schuimlaag als een automatische schuimklopper. 

Schoonmaken

Wat vaak vergeten wordt is het reinigen van je koffiezetapparaat. In een koffiezet apparaat ontstaan veel bacteriën en kalk. Daarom is het belangrijk dat de machine regelmatig ontkalkt wordt. Op Eccellente.nl hebben zij voor Nespresso een goede ontkalker. Wat kalk doet is namelijk ervoor zorgen dat de machine er steeds langer over gaat doen om op te warmen, hierdoor kan ook de smaak van de koffie raarder gaan smaken en kan de levensduur dan het apparaat minder worden. De ontkalker van Nespresso duurzaam, wat betekent dat de verpakking is kleiner gemaakt. Hierdoor is een betere distributie mogelijk en ontstaat er zo minder afval, wat natuurlijk goed voor het milieu is.
Er zijn dus een aantal belangrijke stappen waar je aan moet denken. Elke koffie smaakt anders, dus het is belangrijk om er eerst achter te komen wat jouw favoriete koffiemerk is. Vraag dus ook altijd in een café van welk merk de koffie is als die goed smaakt! En vergeet nooit om je koffieapparaat goed schoon te maken en te ontkalken. Zo blijft de koffie altijd goed smaken!!

Gerelateerd nieuws