Yekiti

Search

De kledingetiquette voor golf

Deel artikel

Als je regelmatig op de golfbaan bent, dan weet je waarschijnlijk hoe je je moet kleden. Heb je de golfsport pas net ontdekt, dan kan ik me voorstellen dat je nog niet weet wat de exacte kledingetiquette voor golf zijn. Binnen de golfsport wordt er veel waarde gehecht aan de kledingetiquette. Ondanks het feit dat de kledingetiquette de laatste jaren verwatert zijn, waarderen golfers het niet als je je niet aan de kledingetiquette voor golf houdt. In dit artikel krijg je informatie over wat je het beste kan dragen tijdens het golven. 

De bovenkleding

De bovenkleding bestaat zowel voor vrouwelijke als mannelijke golfers uit een polo met een kraag. In principe is dit een T-shirt dat is ontwikkelt voor de golfsport. Naast een polo, zijn overhemden voor mannen en vrouwen tevens toegestaan. Deze dienen echter wel voorzien te zijn van een kraag en kunnen net zoals een polo zowel lange als korte mouwen hebben. Tot slot is het van belang dat je het overhemd, polo of hemd in je broek of rok draagt. Wat betreft kleur zijn er overigens geen regels. 

In de winter is het gewoon mogelijk om te blijven golfen. Om je te kleden om de kou, raden wij je aan om een golfjack aan te trekken die je over je polo of trui aan kan trekken. Een golfjack is vaak gemaakt waterdicht en heeft een elastische stof, waardoor je niet beperkt ben in het bewegingen tijdens het golven. 

De onderkleding 

Afhankelijk van het weer en eigen voorkeur, kan je ervoor kiezen om een lange of korte broek te dragen. Mocht je ervoor kiezen een korte broek te dragen, dan moet deze op knielengte vallen. Vrouwen mogen er tevens voor kiezen om een rok te dragen. Deze mag boven de knie vallen, als de rok maar niet aanstootgevend of uitdagend is. Men is verplicht om sokken te dragen. Vrouwen mogen zowel hoge als enkellange sokken dragen. Een man daarin tegen wordt geacht om hoge sokken te dragen. 

Ook voor de onderkleding gelden overigens geen specifieke regels wat betreft kleuren en prints. 

De schoenen

Specifieke golfschoenen zijn verplicht zodra je de baan wil betreden. Deze schoenen bevatten speciale noppen of spikes onder de schoen. De spikes kunnen uit twee materialen bestaan: ijzere of softspikes. Stoftspikes zijn zachter materiaal in vergelijking met ijzeren spikes. Afhankelijk van de schoen, kan je de spikes losdraaien en verwisselen voor nieuwe. Doordat er noppen/spikes onder de schoenen zitten, glijdt je niet uit tijdens het golven. Harde of zachte spikes zorgen evengoed voor de juiste balans. 

Accessoires 

Hoeden en petten zijn op iedere golfclub toegestaan. Het hoofdeksel beschermt je tegen de zon en zorgt ervoor dat je beter zich hebt op de baan. In de winter adviseren wij je een hoed/pet te vervangen voor een muts. In het clubhuis zijn hoeden, petten en mutsen echter niet toegestaan. Zodra je deze ruimte dus betreed, dien je je deze accessoires af te doen.

Over handschoenen wordt daarin tegen niet moeilijk gedaan en zijn gewoon toegestaan. Er zijn tevens speciale golfhandschoenen waardoor je meer grip hebt tijdens het vasthouden van je golfclub. 

Gerelateerd nieuws