Yekiti

Search

De leukste speeltjes voor je hond

Deel artikel

Een hond in huis: er is altijd gezelligheid! Wanneer je thuis komt van een drukke dag werken is daar altijd weer je trouwe maatje. Je hond begint te kwispelen, springen en te blaffen. Je voelt je minder snel alleen en dat is erg fijn aan een hond, het voelt echt als je maatje. Daarbij schrikt je hond ook inbrekers af. Of je nou een waakhond of een lieve hond hebt, dat maakt geen verschil. Wel zijn er wat ongeschreven voorwaarden waaraan je moet voldoen als je een hond in huis wilt nemen. Een hond moet uitgelaten worden, minimaal drie keer per dag. Er moet dus wel een paar keer per dag iemand thuis zijn en de mogelijkheid daarvoor hebben. En niet te vergeten: hondenspeeltjes. Welke dieren houden nou niet van lekker spelen?

Waarom is speelgoed voor je hond belangrijk?

Jouw hond wordt super blij van speelgoed. Jouw hond maakt jou als het goed is ook elke dag blij, dus waarom zou je hem niet blij maken met leuk hondenspeelgoed? Honden hebben net als mensen natuurlijk gedrag. Voorbeelden van overeenkomsten tussen mensen en dieren zijn kauwen en spelen. Wanneer honden kauwen is dat super goed voor de tanden en het tandvlees van de hond. Je hond krijgt daar namelijk een sterk gebit van.

Goede band met je hond

Honden willen het liefste samen met jou naar buiten. Een leuke manier om samen met je hond te genieten van het buiten zijn, is het spelen met hondenspeelgoed. Laat je hond speeltjes ophalen, verstop een speeltje die je hond kan gaan zoeken of laat je hond drijvende speeltjes ophalen uit een meer of de zee. Veel honden hebben naast dagelijkse beweging ook mentale uitdaging nodig. Honden zijn van nature gewend om te moeten zoeken naar eten. Je wilt natuurlijk geen hond die alles van je aanrecht of van de tafel opeet. Veel beter is het om een voerspeeltje te kopen, vul dit speeltje met bijvoorbeeld hondenkoekjes. Deze zijn speciaal gemaakt om jouw hond een uitdaging te geven. Als je je hond iets wilt leren zoals een pootje geven en het lukt, kan je je hond belonen met een hondenkoekje. Een goede band opbouwen met jouw hond is belangrijk. Het is namelijk fijn om te weten wat je aan elkaar hebt en de vriendschapsband met jouw hond te verstevigen. Samen spelen helpt daarbij. Ga dan ook echt eens samen spelen met jouw hond. Of het nu een trekspelletje is, of lekker samen buiten voetballen, dat maakt niet uit. Het bevordert de samenwerking en de relatie met jouw hond.

Hondenspeeltjes zijn geweldig

Honden zijn helemaal weg van knuffels en speeltjes. Ze vinden het leuk wanneer je de knuffel weggooit en zij er achteraan kunnen rennen. Een enorme toevoeging is wanneer de knuffel geluid maakt. Je hond bijt erin en hoort een geluidje, dat is erg vermakelijk. Wat is er nou leuker dan een speelgoed hond voor jouw eigen hond? Dat ziet er erg schattig uit en vind je hond geweldig.

Gerelateerd nieuws