Yekiti

Search

De rol van de Ultimaker S5 bepalen

Deel artikel

Werken met de Ultimaker S5 kan op veel manieren. Het is daardoor in korte tijd de populaire optie geworden. Dat komt doordat 3D printen veel gemakkelijker is gemaakt met dit apparaat. Het gebruik en het aansturen is flink versimpeld door de fabrikant. De toepassing van het touchscreen speelt daarin een grote rol. Het is de wijze waarop de printer op meerdere manieren in het werkproces te passen is, die pas echt doorslaggevend is. Dit maakt 3D printen een essentieel onderdeel. Het is aantrekkelijk om te zien wat er allemaal te verzorgen is als gebruiker.

Op meerdere manieren gebruiken
Het belangrijkste voordeel van de Ultimaker S5 is zonder twijfel dat deze op meerdere manieren te gebruiken is. Dat komt doordat heel gemakkelijk de core uit te wisselen is in de printer. Dit zorgt ervoor dat deze is aan te passen aan het werk dat ermee gedaan moet worden. Het aantal mogelijkheden op dit vlak lijkt ook alleen maar groter te worden. De core en het gebruikte filament staan bijvoorbeeld vaak in verhouding tot elkaar. Zo zijn bepaalde klussen heel gericht aan te pakken met deze printer. Zo kan je er dus verschillende soorten opdrachten mee tot uitvoering brengen.

Oog houden op het printproces
Het is ook fijn om te weten dat de Ultimaker S5 transparant werkt. Dat komt omdat van de moderne technieken gebruikgemaakt wordt om jou meer grip te bieden. Denk aan het gebruik van de app op een smartphone. Zo is het printproces in het oog te houden. Ook is op die manier voor aansturing te zorgen. Aan de hand van notificaties is altijd te bepalen waar de print op dat moment staat. Dit betekent ook dat je altijd en overal kunt ingrijpen. Dat maakt het alleen maar gemakkelijker om de printer te gebruiken als ondernemer.

Gemakkelijker in gebruik te maken
Tot slot moet het gemak waarmee de Ultimaker S5 te gebruiken is ook benoemd worden. Dat komt onder andere doordat de fabrikant zich hier expliciet op richt. De printer moet zo gemakkelijk te gebruiken als mogelijk zijn. Dat maakt het gebruik van 3D printing beter bereikbaar voor iedereen die dat zou willen. Het is zelfs zo dat er geen enkele vorm van training of opleiding nodig is om er direct mee aan de slag te kunnen. Het is slechts een kwestie van de printer aansluiten. Daarna kan het ontwerpen en uitwerken direct beginnen voor elke gebruiker.

Gerelateerd nieuws