Yekiti

Search

De voordelen van een lease auto

Deel artikel

Ben je van plan om een auto te gaan leasen in plaats van er eentje te kopen? Er zijn dan een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Over het algemeen zitten er behoorlijk wat voordelen aan het leasen van een auto. Daarom beschrijven wij hieronder een aantal voordelen van het leasen van een auto.

Geen groot bedrag in een keer

De voornaamste reden dat mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld een Audi financial lease te nemen is omdat zij dan niet in een keer het hele bedrag hoeven te betalen. Een Audi kan best wel een dure auto zijn en niet iedereen heeft daar in een keer het geld voor. In veel gevallen kunnen zij maandelijks wel een x bedrag kwijt. Door financial lease is het tegenwoordig mogelijk om door middel van dat maandelijkse bedrag een Audi te kunnen rijden. Audi is overigens niet het enige merk waar dit mogelijk is. Volvo financial lease is bijvoorbeeld ook een optie. Volkswagen, MINI en BMW bieden dit ook aan. Op die manier is er veel keus en er is er dus zeker een mogelijkheid dat jij een mooie auto kan rijden voor een niet hele hoge prijs.

Meer geld over om te investeren

Ben jij ondernemer? Dan is een financial lease erg interessant. Je betaalt namelijk iedere maand een vast bedrag, maar als je het aankoopbedrag van de auto hebt terugbetaald is de auto van jou. Wat financial lease zo interessant voor ondernemers en kleine bedrijven maakt, is dat er veel fiscale voordelen zijn. Je krijgt rente-aftrek, BTW-teruggave en wellicht zelfs investeringsaftrek. Allemaal voordelen die je met een operationel lease auto – waarbij de auto nooit echt van jou wordt – niet hebt. Daarentegen zul je zelf de verzekering en belasting van de auto moeten regelen. Het wordt dus echt jouw auto!

Vrije keuze van verzekeraar

Bij operational lease krijg je vaak een verzekeraar via het leasebedrijf waar jouw auto verzekerd is. Met financial lease is de auto direct jouw bezit en kun je zelf bekijken welke verzekeraar het best bij jouw auto past. Niet iedereen wil namelijk een complete verzekering met alles erop en eraan. Zo kun je geld besparen en alsnog van te voren een vast maandbedrag afstellen. Ideaal als je van plannen houdt en graag weet waar je aan toe bent.

Ook zonder grote som geld

Wanneer je niet direct beschikt over de grote som geld die je vaak nodig hebt als je een nieuwe auto koopt, is financial lease een goede manier om toch te kunnen genieten van een prachtige auto. Zoals eerder gezegd hoef je bij een lease auto namelijk geen groot bedrag in een keer te betalen, maar betaal je de auto in delen af als een soort hypotheek.

Ben jij overtuigd en wil je een financial lease auto gaan leasen? Dan kun je online makkelijk berekenen hoeveel je per maand kwijt gaat zijn. Financial lease heeft zo zijn voor- en nadelen, maar voor ondernemers die houden van investeren is het een slimme keuze!

Gerelateerd nieuws