Yekiti

Search

Deze dingen moet jij weten wanneer je online gaat

Deel artikel

Wanneer je van plan bent om een eigen website te beginnen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel worden er een aantal aspecten benoemt die een grote invloed kunnen hebben op het succes van jouw website.

 

Zorg voor de juiste veiligheid!

Wanneer je een eigen website wilt beginnen, dan is het belangrijk dat je zorgt voor veiligheid voor en je gebruikers. Een manier om de veiligheid te vergroten, is door een ssl certificaat aan te schaffen. Een ssl certificaat geldt voor een specifiek land en voor een bepaalde tijdsduur. Zorg er daarom voor dat je vooraf goed op de hoogte bent van wat er speelt. Gelukkig zijn er diverse sites die je kunnen voorzien van nuttige informatie. Het is dan ook sterk aan te raden om deze sites te bekijken.

 

De juiste hosting

Een ander punt waar je vooraf al naar moet kijken,. is de hosting van je site. Probeer hierbij eerst realistisch te kijken naar wat jij verwacht van je website. Denk je dat de site over een jaar duizenden bezoekers trekt? Dan is het handig om hier nu al een goed plan voor te hebben. Zo kun je beginnen met een standaard WordPress hosting en later wellicht overstappen naar een private server. Het voordeel van een private server is dat je deze met niemand hoeft te delen. Hierdoor is de kans op storingen erg klein. Wel is het belangrijk dat je verstand hebt van servers. Bij een private server dien je namelijk meestal zelf problemen op te knappen.

 

Je doelgroep bepaalt de inrichting van je website!

Wanneer je een eigen website of webshop wilt beginnen is het superbelangrijk dat je duidelijk hebt wie jij denkt dat er gebruik gaat maken van de site. Aan de hand van deze gegevens kan je de site inrichten. Hoe meer onderzoek je doet, hoe groter de kans dat bezoekers terugkeren. Juist de terugkerende bezoekers kunnen erg nuttig zijn voor de site. Het is begrijpelijk dat je zelf nog niet op de hoogte bent van wat er allemaal mogelijk is qua webdesign. Het kan dan ook helpen om vooraf een aantal video’s hierover te bekijken. Zo zijn er diverse Youtube kanalen die het uitgebreid uitleggen.

 

Verzamel contactgegevens van je klanten

Als je een eigen webshop hebt is het sterk aan te raden om contactgegevens te verzamelen. Deze gegevens kun je bijvoorbeeld gebruiken voor reclame. Daarnaast kun je klanten een persoonlijke korting geven. Hierdoor is de kans groter dat ze regelmatig producten bij jou zullen bestellen. Mocht je nou een website hebben in plaats van een webshop, dan is het ook interessant om contactgegevens te verzamelen. Zo kun je hier ook via andere wegen geld mee verdienen. Zorg er uiteraard wel voor dat deze gegevens altijd in veilige handen blijven. Daarnaast dienen je bezoekers op de hoogte te zijn van de stappen die jij neemt. De privacy van de bezoeker mag namelijk absoluut niet buiten weten om van de bezoeker in gevaar komen.

Gerelateerd nieuws