Yekiti

Search

Dit is hoe u een dating app gebruikt als vijftigplusser

Deel artikel

Bent u er heilig van overtuigd dat het gebruik van een dating app enkel is weggelegd voor de jongere generatie? Dan zit u er helemaal naast. Wist u dat dating apps veelvuldig worden gebruikt door vijftigplussers? Juist ouderen zijn een doelgroep die veel baat hebben bij het gebruiken van dating apps. Dit heeft alles te maken met het feit dat u op latere leeftijd veel minder in situaties terecht komt waar u gemakkelijk andere vrijgezellen tegenkomt. En hoewel het misschien een hele opgave lijkt om u wegwijs te maken in de wereld van de dating apps, is het juist een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. In dit artikel bespreken we de ins and outs van het gebruik van dating apps.

Het profiel op uw datingapp komt overeen met de werkelijkheid

We hebben er bijna allemaal een handje van, de situatie net wat mooier schetsen dan ‘ie is. Het is verleidelijk om foto’s te plaatsen die allemaal erg goed gelukt zijn, of een profiel te vullen met informatie waarop u net een tikkeltje interessanter doet dan u misschien bent. Maar dat is helemaal niet nodig, want uiteindelijk is een match enkel geslaagd als blijkt dat u het in het echt goed met de ander kunt vinden en elkaar daadwerkelijk interessant vindt. U zou het tenslotte zelf ook jammer vinden als u een afspraakje heeft met iemand die totaal niet overeenkomt met het profiel dat hij of zij online heeft staan.

Laat duidelijk weten wat uw doel is

Niet iedereen op een dating app maakt hier gebruik van met hetzelfde doel. Dat heeft niets te maken met leeftijd: zowel jongeren als ouderen gebruiken dating apps met verschillende redenen. Of u nu enkel opzoek bent naar een pleziertje voor een avond, een kortstondige romance of een serieuze relatie, zorg ervoor dat dit snel duidelijk wordt wanneer u een gesprek met iemand aanknoopt. Het zou toch zonde zijn wanneer iemand als een blok voor u lijkt te vallen en het liefst meteen het huwelijksbootje instapt, terwijl u eigenlijk vooral opzoek bent naar iemand om uw fysieke lusten mee te delen.

Wees eerlijk over uw leeftijd

Het is moreel gezien niet in orde om te liegen over uw leeftijd, en daarbij schiet u er ook nog eens niets mee op. Wanneer u gebruik maakt van een app die speciaal bedoeld is voor vijftigplussers, dan zal de ander ook geen moeite hebben met het feit dat u dat ook daadwerkelijk bent. Er rust nog steeds een groot taboe op ouder worden, maar waarom eigenlijk? Wijsheid komt met de jaren, leeftijd is maar een nummertje en ware schoonheid vergaat niet. Dit zijn drie clichés die allemaal waar zijn, onthoudt dit wanneer u uw profiel aanmaakt. U wil toch niet een (potentiële) relatie starten met een leugen? Dat voorspelt namelijk niet veel goeds.

Blijf beleefd

Hoewel het verleidelijk kan zijn om nooit meer iets te laten horen als u toch besluit dat de ander uw type niet is, is het ook in de wereld van dating apps belangrijk om gemanierd te blijven. Zoals onze ouders ons al leerde: behandel een ander zoals jezelf behandeld wil worden, dus ook op dating apps.

Gerelateerd nieuws