Yekiti

Search

Dit zijn de voordelen van creditcard!

Deel artikel

Over de hele wereld zijn er allerlei verschillende betaalmethodes. Je kunt tegenwoordig bijna over betalen met een pinpas, mits je een wereldkaart hebt. Naast een pinpas kun je ook contant betalen. Echter, wel is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat er verschillende valuta’s gebruikt worden. Een betaalmiddel dat over de gehele wereld wordt geaccepteerd is een kredietkaart. In dit artikel lees je de voordelen van dit betaalmiddel.

Betalen over de hele wereld

Het grote voordeel van een creditcard is dat het over de gehele wereld mogelijk is om met deze kaart te betalen. Vrijwel overal wordt de kaart geaccepteerd. Dit is erg fijn als je op vakantie bent, zo kun je overal met hetzelfde betaalmiddel betalen. Ook zul je op deze manier een duidelijk overzicht behouden over je uitgaven en het overige geldt dat je nog op kunt maken. Kortom, een kredietkaart is ontzettend praktisch als je in het buitenland bent.

Kosten van een kredietkaart

Een ander voordeel van een kredietkaart is dat je de kosten voor de kaart zelf kunt bepalen. Er zijn verschillende soorten kredietkaarten. Hoe duurder de kaart, hoe beter de voorwaarden. Deze voorwaarden hebben vaak te maken met verzekeringen en het maximale limiet. Ook de jaarlijkse kosten van een kredietkaart kunnen variëren. Tot slot is het fijn dat er ook een gratis kredietkaart is. De aanschafprijs van deze kredietkaart is helemaal gratis, zo kan iedereen een kredietkaart hebben.

Verzekeringen van een kredietkaart

Betalen met een kredietkaart brengt dus ontzettend veel voordelen met zich mee. Daarnaast zal je door middel van de kredietkaart een goede verzekering hebben. Dit komt doordat al de aankopen die je met een kredietkaart betaald automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd zijn. Dit is erg fijn en hierdoor weet je zeker dat het door jou aangekochte product of dienst van goede kwaliteit is, of je geld terug krijgt van de verzekering. Bovendien krijg je ook nog eens een aflevergarantie. Hierdoor ben je altijd zeker dat het door jouw gekochte product binnenkomt. Naast deze verzekering zijn er nog een hoop andere verzekeringsmogelijkheden. Een duurdere kredietkaart zal in de meeste gevallen meer verzekeringen en andere voordelen hebben.

Kredietkaart gebruiken als borg

Handig aan een kredietkaart is dat je het vaak ook als borg kunt gebruiken. Op het moment dat je een hotelkamer boekt of een auto huurt, ben je verplicht om borg te betalen. Dankzij een kredietkaart hoef je dit geld niet contant op te hoesten. Je kunt de verhuurder namelijk het borgbedrag op je kredietkaart laten reserveren, als je de hotelkamer verlaat of de auto terug bent zal de reservering ongedaan gemaakt worden en zul je jouw geld terug ontvangen. Wel is het noodzakelijk dat je op de hoogte bent van het limiet van je kredietkaart, indien deze lager is dan de borg is het uiteraard niet mogelijk om te dienen als borg. De conclusie die je kunt trekken na het lezen van dit artikel is, het gebruiken van een kredietkaart brengt een hoop voordelen met zich mee, zeker wanneer je in het buitenland verblijft.

Gerelateerd nieuws