Yekiti

Search

E-learning iets voor jou?

Deel artikel

Je hoort steeds vaker de term e-learning. Maar wat is het nou precies? E-learning is simpel gezegd een soort online opleiding. Je kunt deze thuis achter je laptop op eigen tempo volgen. Een e-learning opleiding is wordt voornamelijk gevolgd door medewerkers van bedrijven of door mensen die zich willen specialiseren op een bepaald vlak. Ook bied een e-learning opleiding heel veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld bedrijven. Door middel van e-learning kunnen bedrijven het personeel makkelijker op de hoogte brengen van nieuwe veranderingen etc. Mocht je nou ook na zitten denken over een e-learning? Wij hebben hier de voor en nadelen van zo’n online opleiding onder elkaar gezet. Lees gauw verder en kom erachter of het wel of niet wat voor jou is. 

Voordelen

Het grootste voordeel en de meest gekozen reden waarom mensen voor e-learning kiezen, is omdat het heel flexibel is. Je hoeft namelijk niet naar school of naar een bepaalde locatie te gaan om de opleiding te volgen. Dit doe je gewoon vanuit huis, desnoods vanuit bed. Het enigste wat je nodig hebt is een computer en internetverbinding. Verder is een e-learning ook kostenbesparend. Je hoeft er namelijk niet voor te reizen en er hoeven geen ruimtes worden afgehuurd om de training te kunnen geven. Een ander voordeel van e-learning is een besparing op (reis)tijd. Omdat je de online opleiding vanuit huis kunt volgen komen kosten voor vervoer niet ter sprake. Je kunt er zelf voor kiezen of je de e-learning in de ochtend, middag of avond gaat volgen. Hierdoor kun je makkelijk een planning maken en ga jij ervoor zitten wanneer het jou uitkomt. Het laatste voordeel is dat het volgen van een online opleiding ervoor zorgt dat je op maat leert. Je kunt de opleiding namelijk op eigen tempo volgen en pauzes nemen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Nadelen

Er zitten niet alleen voordelen maar ook nadelen aan e-learning. Zo vereist het nogal enige zelfdiscipline. Omdat er geen vaste tijd of locatie is, is het je eigen verantwoordelijkheid dat je de online opleiding volgt. Er is geen leraar als stok achter de deur. Het is dus belangrijk dat je er de volle 100% voor gaat en dat je jezelf enthousiast kunt houden. Op deze manier blijf je gemotiveerd en zul je het minder erg vinden om er tijd in te steken. Verder is e-learning best onpersoonlijk. Je zit namelijk niet in een klas met medestudenten, maar je zit alleen achter je computer. Er is weinig contact en eigenlijk zit je helemaal alleen achter je laptop. Geen sociale contacten dus. Ook kan het ook zorgen voor eventuele lichamelijke klachten. Het kijken naar een beeldscherm de hele dag is niet erg bevorderlijk voor je ogen. Verder moet je goed letten op je houding als je de hele dag achter de computer zit. Zo voorkomt je rug- en nekklachten.

Dus ben jij gemotiveerd genoeg, bezit je voldoende zelfdiscipline en vind jij het niet erg achter een laptop je opleiding te volgen? Dan is e-learning zeker wat voor jou.

Gerelateerd nieuws