Yekiti

Search

Een nieuwe schutting plaatsen: waar houd je rekening mee?

Deel artikel

Er zijn veel mensen die het erg belangrijk vinden dat hun tuin er goed uit ziet. Dat omdat je natuurlijk veel in de tuin wilt zitten wanneer het mooi weer is. Als je tuin er dan niet goed uit ziet, is het een stuk minder leuk om in je tuin van het weer te genieten. Om die reden is het belangrijk om er voor te zorgen dat je tuin er altijd mooi bij ligt. Het is ook erg slim om je tuin goed te verzorgen in de winter. Dat omdat je door je tuin in de winter goed bij te houden, ervoor kunt zorgen dat het je minder moeite kost om je tuin klaar te maken voor de zomer. Op deze manier verdeel je de moeite van het werken in de tuin meer over het hele jaar. 

Nieuwe schutting

Om er voor te zorgen dat je tuin er goed uit ziet in de zomer, is het belangrijk om meer te doen dan alleen de planten verzorgen. Natuurlijk moeten alle planten ook goed verzorgd worden, maar er zijn meer dingen die er voor kunnen zorgen dat je tuin er beter uit komt te zien. Het is natuurlijk per tuin erg verschillend op wat voor manieren je deze allemaal wat mooier kunt maken. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe schutting laat plaatsen, kan dit een heel mooi effect geven aan de rest van de tuin. 

Dat omdat een oude schutting er juist voor kan zorgen dat een tuin er een beetje oud en onverzorgd uit ziet. Om die reden is het belangrijk om je schutting op tijd te vervangen. Het is belangrijk om dit op tijd te doen aangezien je er op die manier voor kunt zorgen dat je tuin er beter uit ziet. Bij het plaatsen van een nieuwe schutting komt vaak meer kijken dan je denkt. Er zijn namelijk bepaalde dingen waar je goed op moet letten. Vaak zijn dit dingen die veel mensen vergeten aangezien je hier niet meteen aan denkt wanneer je een nieuwe schutting wilt gaan plaatsen. 

Erfgrens

Als je een nieuwe schutting gaat plaatsen is het belangrijk om er voor te zorgen dat deze op de juiste plek staat. Dat omdat je natuurlijk moet voorkomen dat je de schutting op het terrein van je buren plaatst. Het komt namelijk regelmatig voor dat er burenruzies ontstaan doordat een schutting niet precies op de erfgrens staat. Zelfs wanneer jouw buren er geen probleem mee hebben dat je de schutting deels op hun erf zet, is het slim om dit niet te doen. Ook al hebben de buren hier geen problemen mee, wanneer zij ooit gaan verhuizen weet je niet wat voor mensen er komen wonen. Misschien willen de nieuwe bewoners wel dat je de schutting afbreekt doordat hij op hun erf staat. Om er achter te komen waar de erfgrens precies ligt kun je een grensreconstructie laten doen. Er komen dan gediplomeerde landmeters die jou precies laten zien waar de erfgrens ligt. Daardoor weet jij precies waar de nieuwe schutting moet komen te staan. 

Gerelateerd nieuws