Yekiti

Search

Een zwembad in de tuin laten plaatsen? Dit zijn de mogelijkheden

Deel artikel

Een vast zwembad in de tuin is een droom voor veel mensen. Zwembaden zorgen voor een ultiem gevoel van luxe en laten het lijken alsof je altijd op vakantie bent. Bovendien hoef je met een eigen zwembad op warme dagen niet langer op pad naar een plaats waar je kunt zwemmen, maar kan je gewoon in eigen tuin genieten van een frisse duik. Wil jij jouw tuin verrijken met een vast zwembad? Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van vaste zwembaden. Om jou te helpen met het maken van een keuze hebben wij de belangrijkste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Een ingebouwd zwembad op maat

Wil jij jouw zwembad geheel naar eigen inzicht vormgeven? Door te kiezen voor een ingebouwd zwembad op maat bepaal je zelf hoe groot en hoe diep jouw zwembad wordt en welke vorm gehanteerd wordt. Ingebouwde zwembaden zijn de meest prijzige zwembaden, omdat je hier altijd te maken hebt met maatwerk. Dergelijke zwembaden worden altijd op locatie opgebouwd, zodat ze naadloos aansluiten op de situatie. Ingebouwde zwembaden kunnen op allerlei manieren worden afgewerkt en bieden zelfs de mogelijkheid om het zwembad uit te rusten met allerlei extra’s, zoals een muur met waterval of een prachtige fontein. Laat je fantasie de vrije loop, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een ingebouwd zwembad van kunststof

Een ingebouwd zwembad kan op maat gemaakt worden, maar er zijn ook kant-en-klare inbouwzwembaden verkrijgbaar. Dergelijke zwembaden worden gemaakt van kunststof en kunnen relatief snel geplaatst worden, waardoor jij binnen afzienbare tijd kunt genieten van een heerlijk zwembad. Ingebouwde zwembaden worden meestal gemaakt van de kunststofsoort polypropyleen. Een zwembad polypropyleen is sterk en robuust, heeft een prachtige uitstraling en hebben een lange levensduur, zodat je jarenlang van jouw zwembad kunt genieten. Informeer snel bij een specialist bij jou in de buurt naar de mogelijkheden van een zwembad polypropyleen voor jouw tuin.

Een bovengronds zwembad

Een zwembad in de tuin kan ingebouwd worden, maar het is ook mogelijk om ze bovengronds in de tuin te plaatsen. Een bovengronds zwembad is verkrijgbaar met een afwerking van metaal, hout of kunststof en is over het algemeen de goedkoopste oplossing voor mensen die een vast zwembad in hun tuin willen. Bovengrondse zwembaden kunnen kant-en-klaar gekocht worden en het plaatsen van een dergelijk zwembad is eenvoudiger dan een ingebouwd zwembad, waardoor de handige doe-het-zelver dit prima zelf uit kan voeren.

Gerelateerd nieuws