Yekiti

Search

Haal meer voldoening met een loopbaancoach

Deel artikel

Geen voldoening meer in het werk? Of zijn er twijfels over de huidige functie? Een loopbaancoach kan begeleiden waar nodig. Bij een loopbaancoach Arnhem wordt er gestart met een persoonlijk begeleidingstraject. Deze wordt volledig afgestemd op de eigen situatie. Een loopbaancoach begeleidt men in het keuzeproces naar de juiste baan, of de huidige situatie weer positief op de rit te krijgen.

Een loopbaancoach kan vanwege verschillende oorzaken op het pad komen. Deze kan op het pad komen als er een beroepskeuze moet worden gemaakt, bij het maken van een nieuwe carrièrestap of bij een ontslag. De coach helpt bij het vinden van de juiste ambities. Deze ambities hebben een positieve insteek. Men wilt zichzelf nou eenmaal verbeteren en wilt het maximale uit het leven halen. Ook kijkt een loopbaancoach naar de talenten en vaardigheden. Uiteindelijk gaat het over het vinden van de juiste baan en dat dit hopelijk de juiste stap is.

De bedoeling van de begeleiding is dat de persoon zelf tot antwoorden komt op de vragen, en zelf de juiste handelingen in gang zet. De coach zal alleen advies geven.

Starters

Vaak wordt er bij starters gedacht dat zij al werken met een loopbaancoach. Dit is een verkeerde gedachte. Vaak is het zo dat er bij een starter een ervaren medewerker als een soort mentor langs de zijlijn zal staan. Deze zal zijn of haar ervaringen overbrengen op de starter, zodat deze de juiste taken op zal pakken. Dit is veelal werk gerelateerd. Een loopbaancoach zal veel meer kijken naar het werk in het algemeen, en naar de loopbaan. Daar zit het grote verschil in. De ervaren medewerker zal op de vingers meekijken hoe het gaat met de taken, een loopbaancoach doet dit op het gebied van de eigen loopbaan.

Plezier

Is het plezier in het werk volledig verdwenen? Dan kunnen daar meerdere factoren voor zijn. Het werk kan erg stressvol zijn, er kunnen problemen met collega’s zijn of de uitdaging is volledig verdwenen. Wat voor factor er ook speelt, een loopbaancoach zal dit altijd proberen op te lossen. Deze zorgt ervoor dat het plezier weer terug wordt gevonden, en doet dat op zeer professionele en persoonlijke wijze.

 

Gerelateerd nieuws