Yekiti

Search

Het aanschaffen van een geschikte horeca friteuse

Deel artikel

Het spreekt voor zich dat er eigenlijk in elke horecazaak tegenwoordig behoeften is aan een speciale horeca friteuse. Voor menig aantal gerechtjes geldt dan ook dat ze worden opgediend samen met kroketjes of met frietjes. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat ook de populariteit van kleine(re), gefrituurde hapjes sterk is toegenomen door de jaren heen. Heel wat mensen vinden het zeer fijn om tijdens hun restaurantbezoek bijvoorbeeld gewoon lekkere tapas te eten. Niet zelden worden deze dan (gedeeltelijk) klaargemaakt in de friteuse. In ieder geval, wil jij ook graag een horeca friteuse bestellen, maar zou je daar graag nog wat meer over te weten willen komen? Dan is het de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Kies een horeca friteuse die past bij jouw zaak

Het spreekt voor zich dat de ene horeca friteuse de andere niet is. Een belangrijk aandachtspunt is bijvoorbeeld de capaciteit waarover ze dient te beschikken. Op dit vlak maken we onder meer een onderscheid tussen de uitvoeringen zoals hieronder aangegeven:

  • 4 liter;
  • 5 liter;
  • 8 liter;
  • 12 liter;
  • 15 liter;

Ook het soort friteuse speelt een niet onbelangrijke rol. Neem nu bijvoorbeeld zogenaamde inductie friteuses. Voor deze inductie exemplaren geldt dat de hitte bijzonder snel wordt overgebracht. Dat is echter niet alles. Het overbrengen van die hitte kan immers ook veel gerichter en efficiënter over worden gebracht. Het resultaat is dat deze toestellen doorgaans heel wat zuiniger werken in vergelijking met friteuses die zijn uitgerust met een standaard thermostaat. Hoe dan ook, ook het soort friteuse is dus beslist een niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Vergelijk dus zeker grondig alle verschillende mogelijkheden die je op de markt terug kan vinden voordat je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van een bepaalde friteuse voor in jouw horecazaak. Zo voorkom je geconfronteerd te worden met vervelende verrassingen.

Vervang tijdig het vet in je horeca friteuse

Tot slot geven we je graag nog even een interessante tip mee aan het einde van dit artikel. Het is immers in de praktijk altijd van belang om er rekening mee te houden dat het vet in je horeca friteuse tijdig dient te worden vervangen. Bij het bakken is het namelijk altijd zo dat er kleine stukjes achterblijven. Na verloop van tijd kunnen deze kleine stukjes het frietvet vervuilen met als gevolg dat ze de gezondheid van je klanten schade kan toebrengen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Enkele indicaties die er op kunnen wijzen dat het vet in je horeca friteuse moet worden vervangen zijn:

  1. Er is sprake van schuimvorming op het frituurvet;
  2. Het vet gaat roken bij een temperatuur van 170 graden;
  3. Het vet heeft een opvallend donkere kleur gekregen;
  4. De textuur van het vet is erg dik en stroperig geworden;

In het merendeel van de gevallen is het zo dat er bij horeca friteuses sprake is van de aanwezigheid van een zogenaamde tapkraan. De aanwezigheid van deze tapkraan kan ervoor zorgen dat het schoonmaken van je friteuse op een bijzonder efficiënte en tijdbesparende manier kan gebeuren.

Gerelateerd nieuws