Yekiti

Search

Het belang van condoomgebruik

Deel artikel

Condooms zijn zeer populair, en dat is niet vreemd.Het is in vele situaties verstandig om een condoom te gebruiken. Dit is waarom velen voor seks met een condoom kiezen. Het is daarom belangrijk dit met je partner goed te overleggen en hier afspraken over te maken, zodat jullie beiden niet voor verrassingen komen te staan. Je leest in deze blog over het belang van condoomgebruik.

Waarom condooms gebruiken?

Het is om meerdere redenen verstandig om condooms te gebruiken. De drie belangrijkste redenen zijn:

  • Veiligheid
  • Anticonceptie
  • Vrij van bijwerkingen

Bovenstaande redenen zorgen ervoor dat condooms kopen een goede keuze is. Hieronder lees je meer over het belang van condoomgebruik.

Veiligheid 

Uiteraard is veiligheid een zeer belangrijke reden om voor condooms te kiezen. Wanneer je een condoom op de juiste manier gebruikt, is het de beste bescherming tegen soa’s. Met juist condoomgebruik loop je veel minder risico op een soa. Het is voor je veiligheid en gezondheid dus zeker aangeraden om condooms te gebruiken.

Anticonceptie

Condooms worden natuurlijk ook vaak gebruikt als anticonceptiemiddel. Dat is logisch, want bij juist gebruik is de betrouwbaarheid van condooms ongeveer 98%. Daarmee is het dus een zeer betrouwbaar anticonceptiemiddel. 

Vrij van bijwerkingen

Verder is het fijn dat condooms vrij van bijwerkingen zijn. Je krijgt geen stoffen binnen in je lichaam en hebt geen bijwerkingen van hormonen, zoals dat bij andere anticonceptiemiddelen wel het geval is. Voor vele vrouwen is dit een belangrijke reden om voor condooms te kiezen!

Conclusie

Al met al is het dus zeker aangeraden om condooms te gebruiken. Het is goed voor je veiligheid en gezondheid, het is een betrouwbare anticonceptiemiddel en het is vrij van bijwerkingen. Het is wel belangrijk om condooms te allen tijde op een juiste manier te gebruiken. Zo is het van belang dat de juiste maat wordt gekozen, dat een condoom goed wordt omgedaan en dat een condoom niet wordt hergebruikt. Deze maatregelen zijn belangrijk voor de veiligheid, gezondheid en betrouwbaarheid.

Gerelateerd nieuws