Yekiti

Search

Hoe houd je hond het gezondst?

Deel artikel

Wanneer je in het bezit bent van een trouwe viervoeter wil je natuurlijk het beste voor hem of haar. Om je hond een gezond, gelukkig en lang te laten leven is goede verzorging essentieel. Hieronder enkele tips om jouw hond zo goed mogelijk te verzorgen.

Vlooien bestrijden

Een van de meest voorkomende kwaaltjes bij honden zijn vlooien. Deze parasieten zijn het meest actief in de zomer en herfst. Bij honden waarvan die binnen leven kunnen vlooien het gehele jaar door overleven. Vlooien veroorzaken veel jeuk en kunnen daarnaast ook nog eens lintworm overbrengen bij mens en dier. Belangrijk dus om vlooien te voorkomen. De behandeling van vlooien kan lastig zijn. Wanneer we ontdekken dat de hond vlooien heeft, hebben de vlooien vaak al honderden eitjes gelegd. Deze liggen vaak ook in huis. Er zijn verschillende effectieve producten die vlooien bestrijden en voorkomt dat de omgeving besmet wordt. Deze producten doden de vlooien binnen 24 uur.

Voorkom wormen

Huisdieren hebben vaker last van wormen dan wij mensen. Doordat honden op plekken komen waar andere honden hun behoeftes doen zijn honden sneller besmet met wormen. Het is daarom onmogelijk om honden wormvrij te houden. Wel kan je je hond om een bepaalde tijd laten ontwormen door middel van ontwormingspillen om zo besmettingen zo laag mogelijk te houden.

Geef vaccinatie

Door het geven van vacinaties aan honden zorg je ervoor dat je hond minder kans heeft op vervelende ziektes waardoor je hond langer blijft leven. Niet alleen je eigen hond blijft beschermt, maar ook andere honden. Door een vaccinatie toe te dienen, die onder andere bestaan uit zwakke of dode virussen, zorg je ervoor dat je hond immuun wordt tegen die virussen. Het is belangrijk om met je dierenarts te bespreken welke vaccinaties belangrijk zijn voor jouw hond.

Gerelateerd nieuws