Yekiti

Search

Hoe kies je het perfecte kussen?

Deel artikel

Een goede nachtrust hangt grotendeels af van het kussen dat we gebruiken. Maar weet je hoe je het ideale model voor jouw behoeften kiest? In dit artikel geven wij enkele tips om de juiste keuze te maken. Kijk hier eens naar!

Hoe kies je het perfecte kussen?

Aangezien we veel tijd slapend doorbrengen – ongeveer een derde van ons leven – is het noodzakelijk dat zowel de matras als het kussen aan onze behoeften zijn aangepast.

Het kussen is iets heel persoonlijks, dus we moeten heel voorzichtig zijn bij het kiezen ervan. Aangezien het de steun is voor hoofd en nek tijdens de slaap, moet je weten dat je door een goede keuze de volgende problemen kunt vermijden:

  • Nek-, rug- of schouderpijn;
  • Ademhalingsproblemen;
  • Pijn in de bovenste ledematen;
  • Slapeloosheid;
  • Slechte bloedcirculatie.

Wat zijn de regels voor het kiezen van het ideale kussen?

De houding waarmee we slapen en onze fysieke structuur zijn twee zaken die we niet mogen verwaarlozen bij de keuze van een hoofdkussen.

Je moet weten dat, als we gaan liggen, de ruggengraat recht moet zijn, net als wanneer we opstaan. Van het begin van de nekken tot de heupen, het moet goed uitgelijnd zijn.

In dit gebied bevinden zich een groot aantal ligamenten, gewrichten en spieren die overdag onder druk komen te staan. Daarom is het van vitaal belang dat zij zich ontspannen tijdens de uren dat wij slapen. Anders hebben we pijn als we opstaan en kunnen we onze dagelijkse bezigheden niet meer uitvoeren.

Kies jouw kussen op basis van het materiaal

De meest aanbevolen materialen voor een kussen zijn:

Vezel: comfortabel, koel en ademend. Het laat luchtcirculatie toe om de absorptie van vocht te bevorderen.

Visco-elastisch schuim: past zich aan de vorm van het hoofd aan en is gevoelig voor warmte. Met andere woorden, hij biedt een perfecte ondersteuning voor de nek en dient om de halsstreek volledig tot rust te brengen.

Latex: Zacht en aangenaam, de interne structuur van open cellen zorgt voor meer ventilatie en hygiëne.

Op de website Sleepworld.be vindt je het perfecte kussenmodel en bent je verzekerd van een goede nachtrust. Het is de moeite waard om te controleren!

Gerelateerd nieuws