Yekiti

Search

Hoe leer ik beter zingen?

Deel artikel

Je denkt misschien dat je vastzit aan de stem die je hebt, maar dit is niet waar. Je kunt de manier waarop je zang klinkt veranderen en uiteindelijk beter dan ooit zingen.

Als atleet heeft het geen zin om je dijen te trainen als je je op je armen wilt concentreren. Zo is het ook met de stem. Specifieke oefeningen gericht op het ontwikkelen van stem gebieden zijn essentieel voor een betere zang. Als het zingen op toonsoort een zwakte is, heeft het geen zin om te werken aan het ontwikkelen van een vibrato. Hoe gaat vibrato helpen om een ​​deuntje te dragen?

Er zijn verschillende factoren nodig als het gaat om zingen met een betere stem, afhankelijk van je huidige sterke en zwakke punten. Het is belangrijk om je te concentreren op de exacte gebieden die ontwikkeling nodig hebben. Maak er een gewoonte van om altijd je stem op te warmen voordat je gaat zingen. Opwarmen bereid niet alleen je stem voor om beter te zingen, maar helpt ook om stemschade te voorkomen. Door je stem op te warmen, creëer je een gezonder klinkende stem.

Zelfverzekerd geluid

 

Als je niet in jezelf gelooft, zal niemand dat doen. Je zang moet kloppen. Je moet een honger hebben om jezelf zelfverzekerd uit te drukken. Een zelfverzekerd geluid bevat een rijke, rinkelende en goed geprojecteerde toon. Als je geen zelfvertrouwen hebt en je zorgen maakt over hoe je klinkt, daar besteden we tijdens een Zang Workshop in Utrecht aandacht aan met een programma van positieve affirmaties en visualisaties om contact te maken met je innerlijke kracht.

Zorg voor een correcte houding

 

Als je zingt, moet je hoofd omhoog zijn, schouders naar achteren en moet je rechtop staan. Als je niet in de juiste houding bent, kun je niet goed ademhalen en zal je zang eronder lijden.

Onthoud dat als je voor een lage noot gaat, je je hoofd niet laat zakken. Dit zal een goede luchtstroom belemmeren en daarmee je stem beïnvloeden. Ook, als je probeert te buigen om een ​​hoge noot te raken, probeer dan in de taille te buigen om spanning te vermijden.

Oefen, oefen en oefen!

 

Om een cliché te gebruiken: oefening baart kunst. Alleen door oefening kun je beter leren zingen. Maak een routine waarin je een paar goede oefeningen toepast en je zult na een tijdje merken dat je een betere zangstem krijgt. Zorg ervoor dat je focust op gebieden waarin je wilt verbeteren.

 

Gerelateerd nieuws