Yekiti

Search

Hoe maak je matcha thee en waarom je dit vaker moet drinken

Deel artikel

Wanneer jij je energielevel en je gezondheid een flinke boost wil geven dan kan je dit doen door matcha thee te gaan drinken. Matcha thee is een Japanse thee poeder waarmee je niet alleen een heerlijke thee maakt maar waar je dus ook nog je gezondheid een flinke opkikker meegeeft. 

Waar komt matcha thee vandaan?

Matcha thee komt uit Japan. Daar drinken ze al sinds de 12e eeuw van deze groene thee. Het is daar een heel bekend en gewild drankje. Matcha thee komt aan de groene kleur doordat ze op een bepaalde manier gekweekt wordt. De plantjes staan niet in de zon maar juist in de schaduw neer gezet zodat ze meer chlorophyll produceren. Chlorophyll geeft de plant de groene kleur die de thee dus ook heeft. 

Hoe maak je matcha thee?

Matcha thee maak je heel simpel door het matcha poeder met wat heet water tot een pasta te kloppen. Wanneer de pasta goed is doe je er nog meer heet water bij en blijf je net zolang kloppen totdat je thee een schuimlaag heeft. Dan is de thee goed. Het water mag trouwens niet koken maar het mag tussen de 75 en 80 graden zijn. Op het blog van TheHealthIssue kun je nog meer dingen vinden die over deze theesoort gaat.

Wat doet matcha thee

Matcha thee geeft niet alleen je energielevel een flinke boost maar het helpt op nog meer vlakken in je gezondheid. Wanneer je last hebt van stress en angsten kan een kop matcha thee ervoor zorgen dat je het allemaal weer wat helderder ziet. De L-theanine die in de matcha thee zit heeft een positief effect op je gemoedstoestand en helpt je om je wat meer ontspannen te voelen. 

Door het gebruik van matcha thee krijg je veel antioxidanten binnen. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat de spiegel van je bloedsuiker stabiel blijft. Dit komt omdat de energie die in deze thee zit beetje bij beetje wordt afgegeven. De thee beschermt je ook tegen de vrije radicalen welke je cellen kunnen beschadigen en kanker kunnen veroorzaken. Zo zie je dus dat het echt voor meerdere dingen goed is om matcha thee te drinken. Onthoud wel dat wanneer je matcha thee gaat kopen dat je dan kiest voor de duurdere variant. Deze is vele malen beter dan de goedkope.

Gerelateerd nieuws