Yekiti

Search

Hoe zet jij online marketing in binnen je organisatie?

Deel artikel

Het is voor bedrijven van groot belang om te investeren in de marketing. Een vorm van marketing die tegenwoordig erg veel wordt toegepast, is online marketing. Met behulp van online marketing kun je zorgen voor veel nieuwe klanten. het is hiervoor wel van belang dat je een goede strategie hanteert. Om tot een goede strategie te komen, kan het lonen om samen te werken met een online marketing bureau. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat je het meeste resultaat behaald via het internet. 

Wat hoort er allemaal tot de online marketing?

Wanneer je de online marketing binnen je bedrijf een boost wilt geven, is het van belang dat je weet wat hier precies bij komt kijken. Een belangrijk onderdeel binnen de online marketing, is de SEO van je site. Naast de SEO is het ook belangrijk dat je zorgt voor een goede linkbuilding. De linkbuilding weegt namelijk erg zwaar mee in de positie op Google.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel voor websites. Zo wordt er aan de hand van linkbuilding bepaald hoeveel waarde een site heeft. Om te zorgen voor een goed linkprofiel is het van belang dat er veel verschillende pagina’s naar een pagina linken waarvan je wilt dat deze hoger in Google komt te staan. Dit bereik je door gebruik te maken van interne en van externe linkbuilding. Bij externe linkbuilding gaat het om externe sites die linken naar jouw pagina’s. Als dit sites zijn die zelf ook waarde hebben, zorgt dit ervoor dat je hoger komt te staan in Google. Op het moment dat je hoger staat in Google, zullen er meerdere mensen je site bezoeken. Als je de site op de juiste manier hebt ingericht, zorgt dit voor meer klanten. 

Linkbuilding uitbesteden aan de juiste partij

Steeds meer bedrijven kiezen voor zoekmachine optimalisatie uitbesteden. Dit omdat het erg tijdrovend en lastig kan zijn om het zelf te doen. Daarnaast is het in de meeste gevallen de investering meer dan waard. Zo zal je meer klanten krijgen door een hogere positie in Google en draai je daardoor een hogere omzet. Als je linkbuilding uitbesteed aan de juiste partij, kun je erg snel groeien.

Je huidige site verbeteren

Wanneer je ziet dat een stijgend aantal bezoekers niet leidt tot meer klanten, is het van belang dat je kritisch kijkt naar je huidige site. Zo dient de site zelf ervoor te zorgen dat anderen het bedrijf vertrouwen. Op het moment dat de site er niet netjes uit ziet, kan dit grote gevolgen hebben. Je kunt er ervoor kiezen om de site zelf op te knappen, of om dit te laten doen door experts. De kosten van het verbeteren van je site kunnen erg hoog oplopen. Wel hangt dit sterk af van de partij waarmee je in zee gaat. Zo is het ene bedrijf aanzienlijk duurder dan de ander. Je doet er in de meeste gevallen goed aan om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen en vervolgens het beste bedrijf uit te kiezen.

Gerelateerd nieuws