Yekiti

Search

Hou hier rekening mee bij het aanschaffen van een auto

Deel artikel

Een auto schaf je meestal aan om een makkelijk vervoermiddel te hebben. Natuurlijk kun je met het openbaar vervoer of met de fiets ergens naartoe, maar een auto geeft aanzienlijk meer vrijheid. Met het openbaar vervoer kun je vertraging oplopen en met dit vervoer kun je ook niet op elke minuut van de dag vertrekken. Wanneer je een eind met de fiets op pad gaat, raak je wat bezweet en kom je niet zo ver. Met een auto ben je ergens veel sneller.

Belangrijke kenmerken van de auto

Als je een auto gaat kopen, dan bekijk je eerst welk type auto je nodig hebt. Wanneer je een gezin hebt, is het bijvoorbeeld erg handig om een grote auto te hebben om met zijn allen mee op vakantie te kunnen. Een kleine auto is handig als eerste auto. Vaak zijn kleine auto’s minder duur, de maandlasten zijn goedkoper en de auto bespaart meer energie. Als je klusser bent of vaak spullen verhuist is het juist heel gemakkelijk om een busje ten beschikbaarheid te hebben.

Brandstof

Als je bepaald hebt welk type auto je gaat kopen, is het belangrijk om te weten met welke brandstof je wilt rijden of welke brandstof voor jou het meest gunstig is om aan te schaffen. De ene persoon wilt elektrisch rijden, omdat diegene meer aan het milieu denkt. Een ander persoon rijdt liever op bijvoorbeeld diesel, omdat dergelijke auto’s meer trekkracht hebben en bij heel veel kilometers rijden auto’s op diesel uiteindelijk goedkoper zijn.

Kosten van de auto

Misschien wel het belangrijkste voor je auto: de maandelijkse kosten. Je kunt vooraf je autoverzekering berekenen, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Andere maandelijkse kosten zijn de motorrijtuigenbelasting, de afschrijving van de auto, het onderhoud en de benzine.

Gerelateerd nieuws