Yekiti

Search

Innovatieve software voor de industriële robotica

Deel artikel

Hoewel productieprocessen vroeger vooral een kwestie was van: ”des ter meer zielen, hoe meer vreugde”, is dit de afgelopen jaren aardig veranderd. Vroeger werden arbeiders in grote getallen ingezet om zoveel mogelijk van de processen tegen een laag tarief uit te voeren. Vaak waren dit mensen uit de lagere klassen van de samenleving. Hierdoor was de productie hoog, maar bleven de kosten hiervan laag. Hoewel dit nog steeds het doel is van de meeste productiebedrijven, wordt er tegenwoordig vooral gebruik gemaakt om processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Hierbij is het leidraad niet meer dat er zoveel mogelijk mensen moeten worden in gezet, maar is het laten uitvoeren van werkzaamheden door machines een groot fenomeen geworden.

Het automatiseren van diverse werkzaamheden

Tegenwoordig is de techniek zo ver ontwikkeld dat veel processen gedeeltelijk of zelfs in zijn geheel kunnen worden uitgevoerd door mechanica. De industriële robots kunnen door middel van diverse geavanceerde besturingssystemen een groot scala aan processen nauwkeurig en in hoge snelheid doorvoeren. Doordat menselijke fouten worden uitgesloten, is het aantal bruikbare producten een stuk hoger dan vroeger. Daarbij komt nog dat deze automatisering kan bestaan uit diverse machines die op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor wordt het proces nog meer geavanceerd. Diverse software systemen die gebruikt worden zijn PLC software, Servo techniek en scada software.

De ideale software samenstellen voor jouw onderneming

Hoewel de ideale software voor een productiebedrijf niet bestaat, wordt er vaak gekozen om deze zoveel mogelijk in elkaar te laten overlopen. Hiervoor maken ze vaak gebruik van diverse software systemen en koppelen deze aan elkaar zodat hetgeen goed op elkaar afgesteld is. Hierdoor kan ieder bedrijf zijn eigen gewenste software gaan samenstellen zodat de automatiseren correct wordt uitgevoerd.

Waar beginnen bij het automatiseren in jouw onderneming?

Wij adviseren om vooraf goed in te lezen in welke mogelijkheden er zijn om te automatiseren. Niet ieder bedrijf zal er in eerste instantie op vooruitgaan. Kijk daarom goed rond welke processen er beschikbaar zijn en bij eventuele twijfel kun je hier navraag over gaan doen. 

Gerelateerd nieuws