Yekiti

Search

Inspiratie voor het interieur

Deel artikel

Woonkamer

Ben jij van plan om binnenkort het interieur van jouw woning op te fleuren en ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan zit jij bij Yekiti aan het juiste adres! In dit artikel laten wij jou zien, hoe je met een aantal kleine veranderingen in de woonkamer, een groot verschil kan maken. Ben jij benieuwd op welke manieren jij dit voor elkaar kunt krijgen? Lees dan snel verder!

Tip 1: een warme of ruime kamer?

Het kleurenpallet in de woonkamer zegt veel over de sfeer in huis. Wanneer je kiest voor een donkere kleur, straalt dat over het algemeen een warme sfeer uit. Een nadeel van een donkere kleur in de kamer, is dat het de ruimte kleiner doet lijken dan het daadwerkelijk is.

Tip 2: laat de muren voor jou spreken

De muren zijn de basis sfeermakers voor de kamer. Uiteraard kun je de muren voor jou laten spreken, door ze een leuke kleur te geven met verf of met behang. Een andere manier om sfeer aan te brengen, is door een opvallende muursticker op de muur te plakken. Een muursticker is een sticker, dat bestaat uit een vorm/figuur, een tekst of een combinatie van de twee.

Tip 3: kies de juiste sfeerverlichting uit

Lampen en licht zijn bepalende factoren voor de ambiance in huis. Wanneer jij graag een warme uitstraling wilt creëren, is het van belang dat die hiervoor de lampen en licht koopt. Verlichting voor thuis dat een warme uitstraling dient te hebben, is altijd minder dan 3000 Kelvin.

Tip 4: maak gebruik van accessoires

Woning accessoires zijn als sieraden voor het lichaam. Denk dan bijvoorbeeld aan sierkussen of kaarsen kandelaars. Voor een scherpe prijs is het vaak mogelijk om kussenhoezen te kopen. Door de oude hoezen te vervangen met nieuwe, creëer je direct al een nieuw leven in de kamer.

Tip 5: breng planten in huis

Planten en bloemen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens goed voor onze mentale gezondheid. Bloemen en planten geven ons namelijk innerlijke rust. We raden jou aan om tenminste één goede kamerplant te kiezen en deze een mooie, vaste plek te geven. Planten gaan veel langer mee dan een bos bloemen, wat dus betekent dat je met planten een meer stabiele rust in de kamer kan creëren.

Tip 6: breek zware meubels af

Het kan zomaar voorkomen dat jij een aantal zware meubels in de kamer hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan je bank, maar ook aan een koffietafel of een kast. Wanneer jij onder zware meubels een kleed of tapijt legt, breek je het zware af. De meubels zullen minder zwaar ogen en meer in het geheel van de kamer passen.

Tip 7: geef een persoonlijke touch

Wellicht is dit één van de belangrijkste tips, voeg persoonlijke spullen toe aan de woning. Dit doe je gemakkelijk door foto’s te plaatsen in de woning. Je kunt ook een persoonlijke draai aan de woning geven, door de grotere interieurwinkels over te slaan en te winkelen in kleine zaakjes en boutiques.

Gerelateerd nieuws