Yekiti

Search

Je huis beveiligen doe je zo

Deel artikel

Het beveiligen van een woning brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo is het allereerst belangrijk om je te beseffen, dat een goede inbraakbeveiliging uit verschillende componenten bestaat. De basis wordt vaak gevormd door een goed slot op de voordeur. Combineer het slot met andere componenten, zoals een bewegingssensor in huis en een beveiligingscamera aan de buitenzijde hiervan. In dit artikel lees je meer over het beveiligen van een woning en hetgeen om hierbij rekening mee te houden.

Tip: het kan verstandig zijn om een sloten service in te schakelen voor het optimaliseren van de inbraakbeveiliging in huis. Een sloten service beschikt over de kennis en ervaring om je woning van kwalitatief goede nieuwe sloten te voorzien. Zelf een slot vervangen is niet altijd even gemakkelijk.

Start met de basis van je inbraakbeveiliging

Eerder las je al, dat de basis van een goede inbraakbeveiliging gevormd wordt door kwalitatief goede sloten. Kies bij voorkeur voor cilindersloten met een SKG-beoordeling van tenminste twee sterren. Nog beter zijn de sloten met drie sterren. Nadeel hiervan is dat ze ook direct een stuk duurder zijn. SKG is een stichting die sloten test op hun weerbaarheid tegen inbrekers. Des te meer sterren het slot toegekend heeft gekregen, des te langer zal een inbreker bezig zijn met het openbreken hiervan.

Kijk niet alleen naar de sloten voor de deuren van je woning. Het is minstens zo belangrijk om ook de ramen in huis van een goede beveiliging te voorzien. Ramen beveilig je met bijzetsloten.

Alarmsysteem ontwerpen voor je woning

Nadat je de juiste sloten op de ramen en deuren in huis gemonteerd hebt, kun je kijken naar een volgende stap: het alarmsysteem. Je kunt een alarmsysteem tegenwoordig zelf ontwerpen. In die zin, dat je op basis van de risico’s die je in je woning loopt voor een combinatie van beveiligingscomponenten kiest. Denk bij beveiligingscomponenten aan magneetcontacten, bewegingssensoren, een rookalarm, enzovoorts. Het loont om een slotenmaker in te schakelen voor het laten uitvoeren van een risicoanalyse. Bij zo’n risicoanalyse wordt bepaald welke route een inbreker zou kunnen volgen en hoe je dit kunt voorkomen met een alarmsysteem.

Beveiligingscamera’s aan de buitenzijde van je huis

Tot slot kun je de inbraakbeveiliging van je woning verder optimaliseren, door beveiligingscamera’s te gebruiken buiten je huis. Hang de camera’s bijvoorbeeld op aan de gevel, bij de voordeur of geïntegreerd in de deurbel. Deze slimme deurbellen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een fijn idee, dat je altijd weet wie er bij de voordeur staat! Zelfs op de momenten dat je niet thuis aanwezig bent.

Op zoek naar een goedkope oplossing om inbrekers af te schrikken? Kies in dat geval voor een zogenaamde dummycamera. Dit is een model camera die geen beelden opneemt. De camera lijkt echter sterk op een professionele beveiligingscamera van een afstand. Dit schrikt inbrekers af, omdat zij logischerwijs niet op beeld vastgelegd willen worden. Het prijsverschil tussen een dummycamera en een professionele beveiligingscamera is zeer groot. Een slotenmaker kan je hier meer over vertellen.

Gerelateerd nieuws