Yekiti

Search

Kunst: het ideale cadeau voor elke gelegenheid

Deel artikel

Als jij op zoek bent naar een cadeau, overweeg dan om kunst te geven. Op de één of ander manier worden mensen al millennia lang aangetrokken tot kunstvoorwerpen en kunstwerken, vanaf het eerste moment dat er een rotstekening gemaakt werd tot een nieuwe exhibitie in het museum van moderne kunsten. Kunst is overal om ons heen, in gebruiksvoorwerpen, aan de muur, in beeldentuinen, in openbare gebouwen, op straat, in de wachtruimte; overal zie je kunst. Dat maakt een kunstcadeau ook een waardevol en persoonlijk geschenk wat automatisch speciaal wordt gevonden.

Kunst heeft waarde

Een kunstwerk dat je cadeau geeft wordt direct gezien als iets waardevols. En dan is financiële waarde eigenlijk niet relevant. De meeste families hebben wel een voorwerp dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Vaak is dat een kunstwerk waarvan men niet eens weet hoeveel het financieel waard is. Men weet alleen dat het in de familie moet blijven en dat het nooit mag worden verkocht. Geef kunst cadeau en je kunt hetzelfde effect bereiken. Bezoek je een bruiloft, bijvoorbeeld, dan geef je het bruidspaar een mooi bronzen beeld voor in de tuin wat de liefde symboliseert. Na 50 jaar huwelijk kunnen ze daar dan nog met plezier naar terugkijken.

Een boodschap overbrengen

Met een kunstwerk geef je jezelf een manier om een boodschap over te brengen zonder dat daar woorden voor nodig zijn. Het standbeeld voor bij het huwelijk is daar een goed voorbeeld, van maar er is veel meer mogelijk. Als iemand op je werk met pensioen gaat, bij een afscheid collega, of wanneer iemand een jubileum viert, dan vertel je ze met het kunstwerk dat je ze succes wenst, dat je waardering hebt voor het werk dat ze hebben geleverd en dat je dankbaar bent voor de inspanningen voor het bedrijf. Als iemand slaagt voor een studie, dan geef je een kunstwerk waarmee je vertelt dat je trots bent. Dit kan op allerlei manieren geuit worden, via een schilderij, een beeld, een foto, een gebruiksvoorwerp of elk ander kunstwerk dat je vindt.

Kunst is persoonlijk

Door kunst cadeau te doen, geef je ook een persoonlijk cadeau. De ontvanger zal ernaar kijken en aan de gelegenheid en degene van wie ze het gekregen hebben terugdenken. Door een plaatje aan te laten brengen met een tekst, maak je het cadeau nog beter en persoonlijker. Het goede nieuws is dat je je kunstcadeau ook helemaal kunt aanpassen op de smaak van de ontvanger. Modern, traditioneel, industrieel, klassiek, alles is mogelijk en voor elk interieur valt wat te vinden. Het cadeau komt duidelijk van jou, maar is volledig afgestemd op de smaak en persoonlijkheid van de ontvanger.

Een dagje galerieën bezoeken

Niets is leuker dan er een dagje op uit te trekken en een aantal galerieën te bezoeken, op zoek naar het perfecte cadeau. En in Nederland hebben we veel getalenteerde en interessante kunstenaars die jouw cadeau succesvol maken. Geef kunst cadeau en je zult iemand een heel speciaal geschenk geven voor een hele speciale aangelegenheid.

Gerelateerd nieuws