Yekiti

Search

Laten begraven of cremeren; hoe maak je een keus?

Deel artikel

U overweegt misschien de verschillen tussen begraven en cremeren, maar heeft u alle opties overwogen? Hoewel veel mensen snel een bepaalde optie selecteren, weten velen niet precies wat ze willen. Crematie is niet voor iedereen een goede optie. Laten we eens kijken waarom u crematie zou moeten kiezen in plaats van begraven. Meer informatie vindt u hier.

Sterven

Als de persoon sterft, maken ze geen deel meer uit van het leven. Dit is in tegenstelling tot de begrafenis waarbij het lichaam zich in een respectvolle omgeving bevindt en door familieleden kan worden verzorgd. Ook uitvaartcentra kunnen dit proces voor u aan. Bij crematie bent u niet betrokken bij de voorbereidings- en balsem processen.

Crematie

Crematie is de meest populaire manier om over een lichaam te beschikken. Dat wil niet zeggen dat andere soorten crematie niet populair zullen zijn. Je zult merken dat veel mensen de voorkeur geven aan crematie. De reden is simpel. Het personeel van het uitvaartcentrum kan kisten en crematie-urnen aanbieden.

Urnen

U kunt ook crematie-urnen in een door de uitvaartdienst geleverde urn doos plaatsen. Veel mensen kopen zelf crematie-urnen. Het is vaak zo dat vrienden en familieleden meer van crematie genieten dan van begraven. Ze beseffen dat het lichaam niet tot rust is gekomen en dat ze niet verantwoordelijk zullen zijn voor een lichaam dat niet van hen is.

Voordeel

Een ander voordeel van crematie is dat het het enige alternatief is als de persoon niet begraven wilde worden. Als de persoon niet begraven wilde worden, hebben ze de overlijdensakte niet ondertekend. Als dit een niet-religieuze dienst was, zou het ook negatief kunnen zijn. Het wordt echter nog steeds beschouwd als onderdeel van de begrafenis. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe dit is afgehandeld.

Gerelateerd nieuws