Yekiti

Search

Lenzenvloeistof kopen online zonder risico’s met deze handige tips

Deel artikel

Lenzenvloeistof kopen online? Dat klinkt misschien een beetje gevaarlijk. Het is immers belangrijk dat je een kwalitatieve vloeistof aanschaft en dat je zeker weet dat deze jou zoveel mogelijk comfort oplevert. Er zijn goede redenen waarom lenzenvloeistof kopen online een goede optie is. Zo is er vaak een groot assortiment, zijn de prijzen lager en kun je altijd bij een webwinkel terecht. Je bestelt je lenzenvloeistof zonder je huis uit te hoeven en hebt het vaak de volgende dag al in huis. En met de onderstaande tips doe je dat zonder risico.

Tip 1: lenzenvloeistof kopen in overleg met je opticien

Het is altijd goed om je opticien te betrekken als je van lenzenvloeistof gaat veranderen. Voordat je op zoek gaat naar geschikte producten laat je je ogen testen. Je opticien kan dan aangeven welk type ogen je hebt en welke soort lenzenvloeistof daar het beste bij past. Je kunt bijvoorbeeld lenzenvloeistof kopen die extra hydrateert en dat is fijn als je van nature droge ogen hebt. Er is ook vloeistof speciaal voor gevoelige ogen of voor mensen met een allergie voor conserveringsmiddelen. Je opticien kan zien hoe gezond je ogen nu zijn en wat je nodig hebt.

Tip 2: koop eerst een klein flesje

Het is vaak simpelweg passen en meten en daarom is het niet verstandig om direct een grote voorraad van een bepaalde lenzenvloeistof te kopen. Veel online winkels en opticiens verkopen kleine flesjes die je mee kunt nemen in het vliegtuig. Koop deze eerst en probeer je nieuwe vloeistof een aantal weken uit. Daarna ga je weer naar je opticien om je ogen te laten testen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bevalt de vloeistof goed en krijg je van je opticien ook het groene licht, dan ga je deze lenzenvloeistof kopen in grotere hoeveelheden.

Tip 3: vind eerst de juiste vloeistof en sla dan online een voorraadje in

Heb je met de bovenste twee tips de juiste vloeistof gevonden? Dan is het tijd om online op zoek te gaan naar de webwinkel die dit type vloeistof voor de beste prijs verkoopt. Een groot voordeel van online lenzenvloeistof kopen is dat je vaak geld bespaart. En als je grotere volumes aanschaft, dan geven veel retailers je ook volumekorting. Vergeet niet de houdbaarheidsdatum te controleren, want het is belangrijk dat je je lenzenvloeistof gebruikt voordat deze verloopt.

Alle contactlenzen en lenzenvloeistof vind je bij Lens2Day.nl.

Tip 4: laat je ogen jaarlijks controleren

In principe kun je nu je lenzenvloeistof online blijven kopen. En ook je lenzen worden waarschijnlijk thuis bij je afgeleverd. Het is gemakkelijk om dat jaren te blijven doen zonder dat je je ogen laat testen. Het is veel beter om er een gewoonte van te maken jaarlijks even bij je opticien langs te gaan om je ogen te laten controleren. Er kan altijd iets veranderen en de gezondheid van je ogen staat voorop. Met deze tips kun je je lenzen en vloeistof veilig en zonder risico blijven gebruiken.

Gerelateerd nieuws