Yekiti

Search

Loopbaancoaching, dit is wat je moet weten

Deel artikel

Ben jij al een tijdje aan het werk bij hetzelfde bedrijf dan kan het zijn dat jij jezelf wel eens hebt afgevraagd; “Wil ik dit tot mijn 67ste doen”? Een hele goede vraag, maar het antwoord kan lastig zijn. Is deze vraag herkenbaar voor je dan zou je na kunnen denken over loopbaancoaching. Wat je hierover moet weten? Om te beginnen wat het inhoudt en wat jij eraan kunt hebben.

Wanneer ga je op zoek?

Er zijn ontzettend veel aanleidingen die ervoor kunnen zorgen dat je een loopbaancoach inschakelt. Enerzijds kan dat zijn omdat je misschien niet helemaal tevreden bent met jouw huidige werk. Dat kan komen omdat je werk doet wat je helemaal niet meer leuk vindt, of omdat je niet helemaal lijkt te functioneren in je huidige functie. Anderzijds kan het ook zijn dat je erachter wil komen waar jouw kwaliteiten of passie ligt en hoe je daar zo goed mogelijk gebruik van kan maken binnen je werk. Ook kan het zijn dat jij je een tijdje niet op de arbeidsmarkt hebt laten zien, door welke reden dan ook, en daar verpanding in wil brengen. Een loopbaancoach kan jou in al deze situaties helpen.

Wat biedt loopbaancoaching?

Wat een loopbaancoach vooral te bieden heeft is hulp om jezelf verder te ontwikkelen. Dit kan op zowel persoonlijk als op professioneel vlak. Als het gaat om jou persoonlijk kan het je helpen erachter te komen waar je passie en talenten liggen. Wat jouw sterke en/of zwakke punten zijn. Ook op professioneel vlak kun jij jouw sterke en zwakke punten ontdekken. Daarnaast kan het je ook helpen goed op je eigen functioneren te kunnen reflecteren. Met behulp van een loopbaancoach kun je er bijvoorbeeld achter komen waar jouw drijfveren liggen en wat je écht belangrijk vindt in je werk.

Waar kan ik loopbaancoaching vinden?

Het vinden van een loopbaancoach is niet moeilijk, via internet kom je snel bij verschillende bedrijven terecht die zich hierin hebben gespecialiseerd. Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen aanpak en het is voor jou belangrijk een keuze te maken waar jij je goed bij voelt. Heb jij weinig tijd of zin om dit allemaal uit te zoeken dan is deze loopbaancoach misschien iets voor jou.

Je weet nu wanneer je op zoek kunt gaan naar een loopbaancoach, wat deze persoon voor jouw persoonlijk of als werknemer kan betekenen en waar ze te vinden zijn. Wacht niet langer en laat niets jou nog in de weg staan om de beste versie van jezelf te worden waar jij jouw passie en talenten kan inzetten.

Gerelateerd nieuws