Yekiti

Search

Meer groen in je tuin of op je balkon? Zo doe je dat!

Deel artikel

Kijk je naar buiten en zie je een troosteloos balkon, met alleen nog wat aarde en bruine sprietjes in de bloempotten waar in het voorjaar nog vrolijke bloemen in stonden? Of zorgt je tuin er in de winter bijna geheel zelfstandig voor dat je je moeiteloos in een winterdip weet te storten? Dat is allemaal totaal niet nodig. Er zijn hele makkelijke manieren om je tuin of balkon het hele jaar door een groene, frisse uitstraling te geven. Goed voor je humeur!

Je moet zelf de slingers ophangen

Een tuin of een balkon bezitten kan echt een feestje zijn, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Gebruik je je tuin om je grofvuil in te zetten? Staat op je balkon een wasrek je uitzicht dag in dag uit te verpesten? Dan zal je weinig vrolijk worden van wat je ziet als je naar buiten kijkt. Zonde, want met een klein beetje tijd en aandacht tover je je tuin of balkon om in een groene oase, het hele jaar door.

Voor de meeste mensen is het in het voorjaar niet zo lastig om de boel een beetje groen en fleurig te maken. Overal zijn bloeiende seizoensplantjes te koop, voor weinig geld. Zet ze in een pot, en kijk eens wat een gezelligheid! Jammer is dat dit soort plantjes vaak snel weer uitgebloeid zijn, en je dus maar kort plezier hebt van de groene opleving.

De juiste planten

Door te kiezen voor planten die het hele jaar door groen blijven, zorg je al voor een stuk meer sfeer en groen in je tuin of op je balkon. Let je er daarnaast ook nog eens op dat je planten op verschillende momenten bloeien, dan geniet je nog meer, en nog langer, van je uitzicht. Kien je dit goed uit, dan kun je het hele jaar kleur om je heen hebben.

Wil je het jezelf wat makkelijker maken, of ben je op zoek naar een goede groene basis? Dan zou je ook eens aan kunstgras kunnen denken. Een kunstgras balkon is altijd groen, en zorgt ervoor dat je niet tegen die grijze betonvloer zit aan te kijken, zoals bij veel balkons het geval is. Je balkon ziet er meteen een stuk vrolijker uit. Ook een kunstgras tuin is natuurlijk mogelijk, ideaal voor wie de uitstraling van gras wel mooi vindt, maar geen zin heeft om steeds te moeten maaien. Met kunstgras zijn je tuin en balkon het hele jaar door verzekerd van een groene basis, die je zelf verder aan kunt kleden.

Gerelateerd nieuws