Yekiti

Search

Meest voorkomende autoverzekeringen voor huurauto’s

Deel artikel

Iedereen die een auto willen huren krijgen op een moment te maken met de verzekering ervan. Zeker niet het leukste waar je je tijd in wil stoppen, maar je bent verplicht om verzekerd te zijn als je met een huurauto de weg op wil. Of je nu kiest voor een auto huren in Den Haag, Utrecht of Amsterdam, je komt er niet onder uit. Dan blijft dus de vraag, wat ben je verplicht te verzekeren en voor welke aanvullende verzekeringen kies je hierbij? Om je hierbij een handje te helpen staat hier een overzicht met de meest gekozen verzekeringen van huurauto’s.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is meteen het belangrijkste en staat ook wel bekend als WA-verzekering. Het gaat hierbij om schade die je aanricht aan anderen. Voor schade aan je eigen auto ben je dan dus niet vergoed. Dit is dus het minimale dat je dient te verzekeren, maar over het algemeen verzekeren huurders meer dan alleen de schade aan anderen. Simpelweg omdat schade aan de eigen auto behoorlijk in de kosten kan lopen. Daarbij moet je ook opletten op de maximale gedekte schade aan derden. Dit lijkt namelijk hoog, zoals in Nederland 5 miljoen, maar hier valt ook eventuele letselschade onder en kan daarom snel oplopen. Je kan dit bedrag dan ook ophogen.

Allrisk

Wie volledig zonder zorgen de weg op wil met een huurauto, kiest voor een allrisk verzekering. Hierin zitten namelijk vrijwel alle kosten voor schades inbegrepen. Ook andere extra’s als een extra bestuurder en het verliezen van een autosleutel zitten hier in de meeste gevallen al bij in. Je betaald echter vanzelfsprekend wel meer voor deze verzekering.

Eigen risico

Goed punt om verder rekening mee te houden is de hoogte van de eigen risico. Dit is het bedrag dat de verhuurder eerst bij jou gaat verhalen, voordat dit uit de dekking betaald wordt. Deze ligt over het algemeen erg hoog en kun je dan ook afkopen of verminderen tegen een meerprijs.

Tot slot betaal je soms extra voor het aantal kilometers dat je in een huurauto rijdt. Gelukkig zitten deze kosten inbegrepen als je een auto huurt bij auto huren Utrecht. Je kan dan echt zorgeloos de weg op.

Gerelateerd nieuws