Yekiti

Search

Mondkapje bestellen? Gebruik deze handige tips

Deel artikel

Een mondkapje bestellen; als je met het openbaar vervoer wilt reizen, dan kom je er niet onderuit. Om met de trein, de bus, de tram of de metro te mogen reizen moet je een niet-medisch mondkapje op. Dat is ook logisch, want in die omgeving is afstand houden onmogelijk en niet te controleren. Niet-medische mondkapjes werken als een goede zakdoek en zorgen ervoor dat dragers van het virus dit niet kunnen verspreiden. Heeft iedereen een niet-medisch mondkapje op, dan is iedereen dus veilig en dat is wat er in het openbaar vervoer gebeurt. Wil jij een mondkapje bestellen, dan zijn de volgende tips vast handig.

Tip 1: geen medisch mondkapje bestellen

Het is niet nodig om een medisch mondkapje te bestellen, want in het openbaar vervoer beschermen de reizigers elkaar. Daarom zijn ze daar ook verplicht gemaakt en wordt er goed op gelet dat iedereen zich aan de regels houdt. De medische mondkapjes, de naam zegt het al, zijn gereserveerd voor medisch personeel en voor professioneel gebruik. Zou jij een medisch mondkapje kopen, dan betekent dat dat een dokter deze ergens anders niet kan gebruiken. Dat is niet de bedoeling en ook de reden dat de overheid niet-medische kapjes verplicht heeft gemaakt.

Tip 2: ga op zoek naar bewijs van kwaliteit

Veel mensen besluiten een mondkapje te bestellen online en daar is ook erg veel keuze. Je vindt er mondkapjes in alle kleuren, met afbeeldingen, met patronen en met logo’s. Een nadeel van online winkelen is dat je eigenlijk nooit weet wat je in huis haalt. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar bewijs van kwaliteit. Lees de productomschrijving goed door en kijk naar de afmetingen. Probeer klantenrecensies te vinden en kijk wat de ervaringen zijn van voorgaande kopers. Vertrouw je het niet, dan heb je meestal gelijk en is het beter om die verkoper over te slaan.

Tip 3: koop stoffen mondkapjes

Ga je een mondkapje bestellen, dan heb je de keuze tussen wegwerp kapjes en stoffen kapjes. De stoffen kapjes hebben belangrijke voordelen. Zo zijn ze te krijgen in een groot aantal uitvoeringen, kun je ze opnieuw gebruiken en zijn ze daardoor milieuvriendelijker. De stoffen kapjes was je na gebruik en doe je daarna weer op. Je kunt ze hergebruiken totdat ze stuk gaan en hun bescherming verliezen. Een stoffen mondkapje bestellen is heel gemakkelijk te doen online en je vindt daar vast een kapje dat past bij je stijl en smaak.

Tip 4: overweeg zelf een mondkapje te maken

Het is goedkoper en sneller om zelf een mondkapje te maken. Ga je een mondkapje bestellen, dan heb je deze vaak over een paar dagen in huis, maar thuis maak je een mondkapje in 5 minuten. Instructies daarvoor vind je bij de Rijksoverheid en je kunt hier gewoon een oud T-shirt, een stukje stof dat over is of een zakdoek voor gebruiken. Wees uniek en maak je mondkapje zelf en je hoeft je over een mondkapje bestellen geen zorgen te maken.

Gerelateerd nieuws