Yekiti

Search

Na een bovenooglidcorrectie zie je er weer uit zoals je je voelt

Deel artikel

Kijk jij in de spiegel en zie je een vermoeide en oudere versie van jezelf,  dan kun je dat gemakkelijk oplossen met een bovenooglidcorrectie. Naderhand zie je er weer uit zoals je je voelt en krijg je je zelfvertrouwen terug. In plaats van je te vragen of je moe bent, geven mensen commentaar op hoe goed je er uit ziet. Een bovenooglidcorrectie wordt toegepast bij overhangende oogleden die niet alleen een vermoeid uiterlijk veroorzaken, maar ook je zicht kunnen beperken. Na een kleine ingreep en een kort herstel is je probleem verholpen en ga je weer vol zelfvertrouwen de deur uit.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een correctie van de bovenoogleden wordt uitgevoerd als deze zwaar zijn en gaan hangen. Dat is niet alleen vervelend, het kan ook hoofdpijn en verminderd zicht veroorzaken. Eerst word je plaatselijk verdoofd met een paar kleine injecties. Een plastisch chirurg verwijdert de overtollige huid door een kleine incisie te maken in de plooi van je ooglid. Het litteken daar is daardoor naderhand niet zichtbaar. Als de huid is verwijderd wordt de wond gehecht en na ongeveer 45 minuten is de ingreep klaar. Je mag even bijkomen in een luie stoel terwijl je ogen worden gekoeld. Daarna mag je weer naar huis. Let er wel op dat je na de bovenooglidcorrectie niet mag rijden, dus laat iemand je ophalen van de kliniek.

De kosten

De kosten voor een bovenooglidcorrectie zijn prima te betalen. Er zijn zelfs situaties waarin je deze vergoed kunt krijgen. Je betaalt bij een kwalitatieve kliniek en een ervaren chirurg ongeveer €1000 voor de procedure. Daar zitten de verschillende consultaties, het verwijderen van de hechtingen, de nazorg en uiteraard de bovenooglidcorrectie zelf ook bij inbegrepen. Wil je je wallen ook weg laten werken, dan kun je direct ook een onderooglidcorrectie laten uitvoeren. Voor deze twee procedures samen betaal je €2600. Een andere optie is om je bovenooglidcorrectie te combineren met een wenkbrauwlift. Daarvoor betaal je dan €1700 – €2700.

Herstellen: na 3 maanden het uiteindelijke resultaat

Het herstel van een bovenooglidcorrectie is snel en in verreweg de meeste situaties probleemloos. Het is belangrijk dat je de instructies van de kliniek opvolgt, dat je in het begin rust neemt en dat je gezond eet en drinkt. De eerste week zullen je ogen nog opgezwollen zijn en zijn er blauwe plekken zichtbaar. Deze trekken vrij snel weg en koelen en met je hoofd omhoog slapen helpt. De hechtingen worden na een week verwijderd. Vermijd de zon en de zonnebank in ieder geval de eerste 6 weken. Daarna is de zwelling ook weggetrokken. Na 3 maanden weet je hoe het eindresultaat eruit ziet en ga je een laatste keer naar de kliniek van ABC Clinic voor een consult.

Dit resultaat blijft zeker 15 jaar lang zichtbaar, vooral als je gezond leeft en goed voor jezelf zorgt. Een ooglidcorrectie kan je leven veranderen, medische problemen oplossen en jou weer het zelfvertrouwen teruggeven dat je zo gemist hebt.

Gerelateerd nieuws