Yekiti

Search

Patiokas

Deel artikel

Zelf je eigen gewassen en planten kweken, dat klinkt toch leuk? Het is nog milieuvriendelijk ook. Het is ook hartstikke leuk om je eigen planten en gewassen te zien groeien. Een patiokas is een mooie kast die je op veel plekken neer kan zetten. Het is eigenlijk een soort servieskast maar dan voor planten. Deze kast kun je makkelijk in je tuin zetten tegen de muur, op een binnenplaats of zelf op je balkon. In een kas groeien planten en gewassen goed. Een patiokas is een kas van een mooi formaat geschikt voor iedereen die een aantal planten, gewassen en kruiden zelf wil groeien.

Een kas aan je huis

Zo’n patiokas is een uitstekende plek om gewassen te laten groeien. Het is een kast die in verschillende vormen en maten komt. Daardoor kan hij overal wel staan. Als je een kleinere kast neemt kan hij gemakkelijk op je balkon. Een grotere kast kan prima in de tuin tegen je huis aan staan. Een patiokas kun je makkelijk aan huis hebben. Het is een klein of groot formaat kas waar je een aantal of meerdere planten en gewassen in kan groeien.

Planten en gewassen groeien

Een kas is de perfecte omgeving voor gewassen en planten. De temperatuur in de kas wordt geregeld. Hierdoor is het de juiste omgeving voor planten en gewassen om lekker te groeien. Een patiokas beschermt planten en gewassen ook tegen invloeden van buitenaf. Denk aan regen, vorst en ongedierte. Zo zijn je planten dus optimaal beschermt. Toch leuk als je straks je eigen tijm, tomaten en courgettes hebt? Met een patiokas kun je dit allemaal goed laten groeien. Het is niet moeilijk en zeker een leuke hobby.

Verschillende kassen

Er zijn verschillende vormen van een patiokas te koop. Ze zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. De keuze is groot. Er zijn hele grote kasten, maar ook wat kleinere formaten bijvoorbeeld voor op je balkon. De een beschermd meer dan de ander. Er zijn kassen compleet van glas of gemaakt met kunststof of folie. Bijna alle kassen hebben wel een klepraam. Hiermee wordt de temperatuur geregeld. Een patiokas heeft ook vaak meerdere verdiepingen, zo kun je op iedere plank gewassen, kruiden en planten zetten. Er is dus genoeg ruimte in zo’n kas, en zo niet dan koop je er gewoon 2! Het groeien van planten is erg leuk en hoeft echt niet duur te zijn, je kan het zo gek maken als je wilt. Een patiokas is namelijk te koop in allerlei diverse prijsklassen. Voor de hobby is natuurlijk net zo leuk!

Patiokas kopen en de keuze

Wil je ook gewassen, kruiden en planten thuis groeien? Dat kan uitstekend met een patiokas! Er is genoeg keuze uit alle verschillende kassen. Kies er een uit die het beste bij jou en je huis past. Dan kun je binnenkort beginnen met het verbouwen en groeien van je eigen planten, kruiden en gewassen. Een patiokas kopen kun je vandaag nog doen, voor iedereen die graag zelf gewassen wil groeien!

Gerelateerd nieuws