Yekiti

Search

Tijd om de tuin weer kleur te geven

Deel artikel

Staat de tuin al jaren er hetzelfde bij en valt het je steeds meer op dat de bomen, struiken, planten en bloemen het begeven, dan is het toch echt tijd om iets nieuws neer te gaan zetten. Als je er nu al mee begint staat namelijk in de lente jouw tuin er weer helemaal kleurig bij! Hieronder een aantal handige tips waar je rekening mee moet houden tijdens het uitkiezen van jou.

Bomen

Bomen doen het goed in elke tuin, niet alleen zijn er talloze soorten en maten, maar zorgt het ook voor meer privacy. Zo kan jij van jouw tuin genieten zonder dat de buurman dit ook doet. Maar er zijn wel een paar aspecten waarmee je rekening mee moet houden. Namelijk wat is de grond in jou tuin en welke kleuren passen goed in jou tuin? 

Een roze bloesemboom is heel mooi, maar dit valt niet altijd te matchen met de andere kleuren dit jij in je tuin wilt. Een ander puntje waar je op moet letten is de grootte van de boom. Je wilt natuurlijk niet dat de boom zo groot wordt dat het al het zonlicht wegneemt en dat je tuin hierdoor niet al helemaal vol staat. Ook moet je weten of die ene boom wel tegen alle weersomstandigheden kan. Woon je in een open omgeving waar het hard waait kan je beter een stevige boom planten dan een dun boompje wat na een windvlaag al om ligt. Ten Hoven Boom heeft een groot assortiment waar ook persoonlijk advies gegeven wordt. 

Je eigen fruittuin

Het is tegenwoordig ook trendy om je eigen vruchten en noten te verbouwen in de tuin. Je hebt natuurlijk de bekende appel, peren en pruimenbomen, maar er zijn ook minder bekende fruitbomen zoals een vijg, perzik of abrikozen boom. Wat fijn is aan deze bomen is dat zij in allerlei soorten komen. De appelboom kan ontzettend groot worden, maar een pruimenboom is juist wat beschijnen der. Dus er is voor elke tuin grote wel een goede boom en in de lente hebben bijna alle bomen ook mooie bloesem. 

Struiken

Een struik is ideaal voor de tuin. Niet alle struiken hebben namelijk zon nodig en kunnen goed op de plekken waar veel schaduw neer gezet worden. Ook zijn er struiken die zelfs in de winter groen blijven, waardoor je toch nog wat kleur hebt in de tuin. En last but not least een struik kan voor een goede afscherming zorgen. Sommige kunnen zelfs zo dicht groeien dat zij ook als schutting gebruikt kunnen worden. 

Kleur in de tuin

Planten en bloemen zorgen voor kleur in de tuin. In de lente beginnen deze te groeien en in de zomer zal je tuin alleen maar kleur bevatten. Maar bloemen zijn niet alleen mooi maar ook goed voor de natuur. Bloemen trekken namelijk veel vlinders en bijen aan wat goed is voor al het nectar. Ook ziet dit er natuurlijk heel leuk uit, om allemaal diertjes door je tuin te zien vliegen. Neem vooral een kijkje op Ten Hoven Bomen voor al het aanbod! 

Gerelateerd nieuws