Yekiti

Search

Tuin onderhouden

Deel artikel

Het goed onderhouden van je tuin is essentieel als je de volgende lente en zomer er weer optimaal van wil genieten. Zo weet niet iedereen dat er verschillende tools zijn voor de tuin, zoals een robotmaaier. Maar ook wat de beste manier is om ervoor te zorgen dat jouw tuinset niet gaat rotten en dat planten in de winter een soort winterslaap houden. In dit artikel ga ik je vertellen wat je het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw er in de zomer goed bij staat en wat je het beste niet kunt doen in de winter!

Tuinset

Laten wij dan maar gelijk beginnen met wat het meest vergeten wordt. De tuinset. Veel tuin setten zijn van hout gemaakt en hout heeft veel aandacht nodig. Je ziet vaak gebeuren dat als een houten stoel niet de zorg krijgt die hij nodig heeft steeds meer instabieler wordt en uiteindelijk helemaal uit elkaar valt. Maak de tuinset eens per jaar schoon met een sopje of speciaal reinigingsmiddel voor hout en spoel het daarna af. Smeer hierna de tuinset in met olie en maak het daarna met een harde borstel en een sopje weer schoon. Zo zorg je ervoor dat het hout niet gaat rotten. Wat tegenwoordig een trend is, is een goede loungeset. Hier zit nauwelijks werk in en heb je een goede plek in de tuin waar veel zon schijnt is dit dé plek om hem neer te zetten! 

Het gazon

Het gras heel ook veel aandacht nodig. Om het gazon zo gezond en in tact te houden wordt aangeraden om drie keer per jaar het gazon te bemesten. Dit kan je het beste in maart, juni en augustus doen. Ook als je ziet dat het gras kale plekken bevat kan je hier het beste graszaden op strooien. En natuurlijk in de zomermaanden het gazon veel water geven, zo voorkom je dat het gazon uitdroogt en kale plekken krijgt. Als je wilt dat het gazon er goed bij staat moet je vaak het gras maaien. Maaien kost veel tijd, maar Keesvanderspek.nl heeft hiervoor een goede oplossing. De Gardena smart sileno city robot. Dit is een kleine machine die jou gras maait, maar ook zelf scant of het gras gemaaid moet worden. Erg handig als je een groot gazon hebt of gras maaien te veel moeite vind! 

Planten

Veel van ons weten al hoe zij planten moeten verzorgen in de lente en zomer, maar de winter is vaak wat anders. Veel planten overleven het niet doordat zij te veel water krijgen. Probeer daarom zelf de planten geen water te geven. De winter is namelijk een rust periode. Ook hebben planten in de winter geen plantenvoeding nodig, geef dit pas in de lente weer. Veel planten laten ook bladeren los, maar geen paniek. Dit doen zij omdat er te weinig zonlicht is, dus in de lente gaan zij gelukkig weer bloeien! In de lente kan je beginnen met het bemesten van de tuin. Dit zorgt ervoor dat de planten weer goed kunnen groeien!

Gerelateerd nieuws