Yekiti

Search

Verschillende mogelijkheden met betrekking tot de vloer

Deel artikel

Heb jij besloten om jouw woning te verbouwen óf heb je besloten om nieuw te gaan bouwen, dan zijn er ontzettend veel keuzes die gemaakt moeten worden. Een daarvan is de vloer, de vloer is een belangrijk onderdeel binnen je woning. Het kan de sfeer maken óf breken, en daarom is het essentieel dat je hierin de juiste keuze maakt. Gedurende deze blog zullen verschillende soorten vloeren uitgelicht worden.

Een houten vloer

Wanneer je een “warme” woning wilt creëren, dan zou je dit kunnen bereiken door te kiezen voor een houten (parket) vloer. Deze houten vloer is perfect te combineren met een landelijke, hedendaagse óf moderne inrichting.

Een betonvloer

Wanneer je een woning met een industriële stijl wilt creëren, dan is dit perfect te combineren met een betonen vloer. Een betonvloer zorgt voor een stoer karakter dat je nog verder kunt benadrukken door voor metalen óf ijzeren meubels te kiezen. Een ander voordeel van een betonvloer is dat het geen naden kent, je zult dus geen last hebben van vervuilde voegen of slijtage aan de voegen.

Een gietvloer

De populariteit van gietvloeren is de afgelopen jaren flink gestegen, zo zie je dit type vloer steeds vaker voorbij komen. Zo zijn er verschillende redenen te bedenken waarom mensen steeds vaker voor een gietvloer kiezen. Zo is een gietvloer eenvoudig te onderhouden, zo zul je geen last hebben van vervuilde voegen. Een ander belangrijk voordeel is de dikte van de vloer. Gietvloeren zijn over het algemeen enkele millimeters dik, dit is bij een betonvloer bijvoorbeeld niet mogelijk.

Tapijt

Wanneer je het belangrijk vindt dat een vloer comfortabel én warm aan je voeten is, dan zou je kunnen kiezen voor vloerbedekking of een tapijt. Het voordeel van een tapijt ten opzichte van vloerbedekking en andere vloeren is dat je het eventueel kunt verplaatsen of meenemen mocht je misschien nog eens verhuizen.

Wanneer je nog verdere vragen met betrekking tot vloeren óf interieuradvies in Twente zoekt, neem dan contact op met Wessels Wonen.

Gerelateerd nieuws