Yekiti

Search

Volg dit stappenplan en vind het beste kerstpakket voor jouw personeel

Deel artikel

Als je leidinggevenden vraagt wat het beste kerstpakket is, dan zal je van iedereen te horen krijgen dat deze moet motiveren, dat deze ergens waardering voor uit moet spreken en dat deze uiteraard binnen het budget moet passen. Aangezien dat voor veel mensen een utopie lijkt, wordt er regelmatig gekozen voor een gemakkelijke uitweg, zoals een cadeaubon, een puntenkaart of een fles wijn. Gelukkig is het voor iedereen mogelijk om dit soort generieke oplossingen te voorkomen en dit jaar een kerstpakket aan te schaffen dat wel aan bovenstaande eisen voldoet. Met het onderstaande stappenplan maak je er een succes van.

1.  Stel een vragenlijst op over het kerstpakket

Veel bedrijven proberen te gokken wat hun personeel in het pakket wil ontvangen. De kans dat je dan mis gokt is erg groot en ook niet nodig. De beste manier om te achterhalen wat je personeel echt wil hebben is door ze te vragen. En dat doe je door een vragenlijst op te stellen en rond te sturen. Het beste doe je dat al een maand of twee na kerst, als de herinneringen nog vers zijn. Zorg ervoor dat de vragenlijst kort is, maar je wel de informatie geeft die je nodig hebt. Enkele voorbeelden van goede vragen zijn:

  • Wat vond je goed aan het laatste kerstpakket?
  • Wat had er beter gekund?
  • Wat verwacht je dit jaar in je pakket te ontvangen?
  • Hoe ziet een ideaal kerstpakket er uit voor jou?

2.  Kies een thema met een betekenis

Om van een standaardpakket een motiverend pakket te maken, denk je goed na over het thema. Het is de bedoeling dat iedereen direct begrijpt waarom je dat thema hebt gekozen en dan is een prestatie die jullie samen geleverd hebben een heel goed uitgangspunt. Waar hebben jullie het afgelopen jaar hard aan gewerkt en welke doelstellingen hebben jullie bereikt? Stond het jaar in het teken van milieuvriendelijkheid en duurzaam ondernemen, dan begrijpt iedereen waarom je een kerstpakket met een ecologisch thema hebt gekozen. Is jullie werkgebied uitgebreid naar Duitsland, dan is een Duits thema een goede keuze. Door een thema te kiezen maak je het kerstpakket niet alleen persoonlijker, je laat ook zien wat je waardeert. Dat is een grote motivator en opkikker voor je personeel.

3.  Bestel je kerstpakketten online

Je weet nu wat je personeel wil hebben en je weet welke boodschap je aan jouw origineel kerstpakket mee wilt geven. Nu is het nog een kwestie van het juiste pakket vinden en binnen budget blijven. Dat kan allebei als je een online winkel uitkiest. Bij een online winkel is het assortiment groot en zijn de prijzen laag. Je krijgt een groter pakket voor een lagere prijs. De meeste winkels bieden honderden verschillende kerstpakketten aan, in een verscheidenheid aan thema’s en kleuren, met allerlei soorten producten en voor ieder budget. Vul de filters in, bekijk het aanbod van online  en je vindt vast een schitterend kerstpakket dat aan al jouw strenge eisen voldoet.

Gerelateerd nieuws