Yekiti

Search

Voordelen van vergaderen aan het strand

Deel artikel

Wanneer je een kantoorbaan hebt zul je vast wel eens uitgekeken zijn op de ruimtes waarin je dag in dag uit zit te werken. Elke dag weer dezelfde route van huis naar kantoor en andersom, elke dag weer dezelfde ingang en elke dag weer hetzelfde kantoor. Je zou toch haast denken dat dit niet goed kan zijn voor de creativiteit en de effectiviteit van je werk. Er komen dan ook steeds meer wetenschappelijke artikelen in omloop over de positieve effecten van buiten zijn op je gezondheid en je werkhouding. Bij veel banen zit je veertig uur per week naar een beeldscherm te staren van een laptop of een computer.

Vaak als je thuis komt kijk je dan ook nog eens TV om een beetje te ontspannen. Zo kijken we zonder dat we het doorhebben vrijwel de hele dag naar een beeldscherm. Het is belangrijk om hier bewust van te zijn en je schermtijd te verruilen voor een tripje door de natuur, denk aan een wandeling door het bos of over het strand. Niet alleen je vrije tijd kun je in de natuur doorbrengen, ook werken kun je doen op deze plekken. Denk aan een brainstormsessie of vergaderen aan het strand. Hieronder kun je lezen waarom vergaderen aan het strand goed is voor je werk.

Het vermindert stress

Vergaderen kan erg stressvol zijn, maar vergaderen aan het strand vermindert deze stress. Dat de natuur en de buitenlucht stress vermindert is aangetoond in meerdere wetenschappelijke studies. In veel van deze studies moesten proefpersonen enige tijd in de natuur of in de stad doorbrengen. Hierna werd ontdekt dat de personen die in de natuur waren een lager cortisolniveau hadden dan de personen in de stad. Het cortisolniveau is een factor waarmee gemeten kan worden in welke mate iemand stress ervaart. Hoewel een strandwandeling natuurlijk het cortisolniveau nog meer naar beneden zal brengen, is het bewezen dat het zien van de natuur, en dus vergaderen aan het strand, ook stress vermindert.

Het vermindert vermoeidheid

Wanneer je moe bent betekent het dat je behoefte hebt aan vernieuwde energie. Volgens wetenschappers kun je je energie vernieuwen door de natuur in te gaan, omdat de natuur wordt gezien als een herstellende omgeving. Vergaderen aan het strand zal ook moeheid verminderen, omdat uit een studie is gebleken dat alleen naar het kijken naar de natuur je energie ook al vernieuwd wordt. Dit werkt niet zo wanneer je tijdens het vergaderen uitzicht hebt op de stad.

Vergaderen aan het strand stimuleert creativiteit

Van de natuur wordt je een stuk creatiever van binnen zitten. Tijdens een vergadering is het vaak de bedoeling dat problemen opgelost worden of dat nieuwe ideeën worden bedacht. Vergaderen aan het strand is om deze reden extra effectief. Niet alleen het uitzicht op de natuurlijk, maar ook de mogelijkheid om tijdens de pauzes een strandwandeling te maken nabij de pier in Scheveningen. Wandelen verbetert je probleemoplossende en creatieve vermogen met maar liefst 50%. Hierdoor zal vergaderen aan het strand waarschijnlijk een stuk effectiever zijn en minder lang duren.

Gerelateerd nieuws