Yekiti

Search

Waar je op moet letten bij een domeinnaam kiezen

Deel artikel

Wanneer je een bedrijf runt, zul je moeten investeren in de marketing. Een veelgebruikte manier om te marketeren, is door gebruik te maken van een eigen site. Met behulp van een goede site kun je snel potentiële klanten benaderen. Het is hierbij wel van belang dat de basis van de site goed is. Om een goede basis te creëren, zul je allereerst een goede domeinnaam moeten hebben. Hierbij spelen er een aantal zaken een bepalende rol.

Welke naam kies ik?

Op het moment dat je een eigen site wilt hebben, zul je na moeten denken over de domeinnaam die je in gebruik wilt nemen. De meeste mensen gebruiken hier de naam van het bedrijf voor. Toch kan het soms ook verstandig zijn om hier een andere naam voor te gebruiken. Zo kun je met een andere naam een andere doelgroep bedenken. Zorg voor een pakkende domeinnaam waarvan je weet dat ben benieuwd is naar hetgeen wat jij aanbiedt. Dit maakt het stukken makkelijker om op de juiste manier gebruik te maken van online marketing. Wees hier dus zorgvuldig in en voorkom dat je de 13e in een dozijn wordt.

Waar koop ik de domeinnaam?

Wanneer je eenmaal een pakkende domeinnaam hebt gekozen, kun je verder naar de volgende stap. Zo kun je nadenken over de provider waar je gebruik van wilt maken. Een domeinnaam kopen kun je namelijk bij meerdere bedrijven doen. Het is aan te raden om een domeinnaam te kopen via een site waarmee je ook de website in elkaar wilt zetten. Zo bespaar je onnodige kosten en gedoe. Daarnaast bepaalt het bedrijf waar je de domeinnaam uiteindelijk koopt grotendeels de hoeveelheid gebruiksgemak. Wees hier daarom niet te makkelijk in. 

Reserveer meerdere domeinnamen

Een domeinnaam reserveren is over het algemeen niet duur. Het kan daarom een slimme zet zijn om meerdere domeinnamen te reserveren. Hierdoor kun je later de beslissing maken om gebruik te maken van een andere domeinnaam. Zo kan het zijn dat een andere domeinnaam om wat van reden dan ook, een goede zet is. Zorg ervoor dat je deze domeinnamen lang genoeg reseveert. Wel is het verstandig om dit alleen bij echte kanshebbers te doen. Hierdoor geef je niet onnodig extra geld uit.

Maak de site tiptop in orde

Wanneer je eenmaal een domeinnaam hebt gevonden en deze hebt geregistreerd, kan het echte werk beginnen. Zo kun je gaan beginnen met het in orde maken van de website. Hierbij is het belangrijk dat je erg veel zaken meeneemt in het proces. Zo dient de site niet alleen pakkend, maar ook goed vindbaar te zijn. Zorg er daarom voor dat de SEO van de website in orde is. Hierdoor haal je uiteindelijk het hoogste rendement uit je site. Als je hier zelf geen tijd voor hebt, kun je ervoor kiezen om dit werk uit te besteden. Het uitbesteden van de SEO kan een erg slimme zet zijn. Zo weet bijvoorbeeld een online marketing bureau precies wat ze doen. Hierdoor hoef je je niet of nauwelijks zorgen te maken over je website.

Gerelateerd nieuws